'Elke dag zestigduizend auto`s langs het stadion' - Billboard AZ helpt Ricks zoektocht naar pleeggezin
Nieuws
V.l.n.r.: mascottes Herry en Berry, directeur Robert Eenhoorn, wethouder Elly Konijn-Vermaas, pleegkind Roman, pleegzorgwerker Stefan, volwassen pleegkind Diana, pleegmoeder Anila, pleegvader Gerrit. (Foto: Ed van de Pol)
V.l.n.r.: mascottes Herry en Berry, directeur Robert Eenhoorn, wethouder Elly Konijn-Vermaas, pleegkind Roman, pleegzorgwerker Stefan, volwassen pleegkind Diana, pleegmoeder Anila, pleegvader Gerrit. (Foto: Ed van de Pol) rodi.nl

ALKMAAR - ‘Rick (8) zoekt een pleegouder die ook van AZ houdt’. Met het live zetten deze tekst op het stadion billboard werd De Week van de Pleegzorg in Alkmaar woensdagavond 31 oktober geopend door AZ-directeur Robert Eenhoorn en wethouder Elly Konijn-Vermaas. AZ verleent zijn medewerking aan de campagne voor de werving van pleegouders ‘supergewonemensengezocht.nl’. Het startsein werd gegeven voor aanvang van de bekerwedstrijd AZ - VVV-Venlo. Dit gebeurde in het bijzijn van 100 pleegouders en hun pleegkinderen die op uitnodiging van AZ in het stadion waren.
Met de actie ‘Doneer je sporthek’ werkt Pleegzorg Nederland dit jaar samen met het sportverenigingen voor het werven van nieuwe pleegouders. Sportclubs kunnen op een simpele manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door op hun sporthek een spandoek te hangen. Overal in Nederland helpen sportverenigingen al mee aan de werving van nieuwe pleegouders. Robert Eenhoorn: “Wij besteden graag aandacht aan dit goede initiatief, er rijden dagelijks ruim zestigduizend auto’s langs het stadion. Hopelijk helpt ons billboard bij Rick's zoektocht naar een pleeggezin.” Wethouder Elly Konijn-Vermaas: “Ieder kind verdient een veilige kansrijke toekomst maar dit is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Soms kunnen ze door omstandigheden niet thuis wonen en dan bieden pleegouders hen een tijdelijk ander thuis. Dan is sport voor kinderen een belangrijke bezigheid. Het lijkt vanzelfsprekend dat er een ouder langs het sportveld staat, maar dat is het niet voor ieder kind. Daarom vind ik het geweldig dat een professionele club als AZ de werving voor pleegouders zo zichtbaar steunt.”

Informatieavond

In Alkmaar wonen 85 pleeggezinnen. Toch zoekt de gemeente Alkmaar, samen met de pleegzorgaanbieders, meer pleeggezinnen voor de kinderen die nu nog wachten op een passend pleeggezin. Wie iets wil betekenen voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen is welkom bij de informatieavond over pleegzorg in het stadhuis van de gemeente Alkmaar op 15 november en begint om 19.30 uur. Aanmelden hiervoor kan via www.pleegzorgparlan.nl