Tentoonstelling bij filmopera 'A Day in June'

  Nieuws
Werk van Ludo Winkelman. (Foto: aangeleverd)
Werk van Ludo Winkelman. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - 'A Day in June' is een korte film waarin zang, schilderkunst en film samenkomen. De film wordt vergezeld door een tentoonstelling bij Kunstuitleen Alkmaar waarbij portretten en voorstudies te zien zijn die Ludo Winkelman maakte voor de film. Daarnaast is een trailer te zien van 'A Day in June'. De korte film gaat zondag 18 november in première in bioscoop Vue in Alkmaar.
De makers van de film - componist Marion von Tilzer, filmmaker Peter Sieben, librettist Gerard Harleman en beeldend kunstenaar Ludo Winkelman - zijn op zoek gegaan naar een nieuwe vorm. Films van nu hebben vaak een hoger tempo en maken vaak meer gebruik van technische effecten dan films van vroeger. In deze film echter wordt het beeld op verschillende momenten gefixeerd en wordt gekeken naar een geschilderd portret.
De tentoonstelling geeft een beeld van het ontstaan van de geschilderde portretten en hoe deze hun plek in de film hebben gevonden. Daarnaast zijn er ook autonome portretten te zien, zodat een completer beeld ontstaat van het beeldende werk van Ludo Winkelman.
De tentoonstelling is te zien van 9 tot en met 25 november in de expositieruimte van Kunstuitleen Alkmaar. Toegankelijk van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Meer berichten