Goochelen met de waarheid in De Vest

  Nieuws
Scène uit 'De jokkebrokker'. (Foto: Nichon Glerum)
Scène uit 'De jokkebrokker'. (Foto: Nichon Glerum) (rodi.nl)

ALKMAAR - 'De jokkebrokker', een familievoorstelling (6) over goochelen met de waarheid, is zondag 9 december vanaf 14.30 uur te zien in TAQA Theater De Vest in Alkmaar. In een wereld waarin de waarheid niet meer te onderscheiden lijkt van 'alternative facts' is de vraag wat waar is nooit ver weg. De voorstelling, een coproductie van Maas theater en dans en WAT WE DOEN, reist tot en met 30 december door heel Nederland.
De jokkebrokker Monsieur Fantastique Liegenie is een goochelaar. Maar de laatste tijd begint hij langzaam te geloven dat hij écht kan toveren. De baas vindt het fantastisch. Met zo’n artiest kan zij heel rijk worden. Maar de dochter van Liegenie wil dat haar vader haar de waarheid vertelt over hoe dat goochelen van hem werkt. Kan hij dat wel? 'De jokkebrokker' is een voorstelling over hoe de waarheid werkt. Kinderen én volwassenen worden getest op hoe goed zij een leugen herkennen. En wie liegt zo goed, dat hij de waarheid spreekt?
Floris van Delft maakte eerder 'CASH' (Gouden Krekel 2014 beste podiumprestatie), 'Toen wij van Rotterdam vertrokken' (Zilveren Krekel 2016) en 'Sell Me Your Secret' (Zilveren Krekel 2017) bij Maas theater en dans. 'De jokkebrokker' is zijn eerste werk voor kinderen bij Maas, in coproductie met zijn eigen gezelschap WAT WE DOEN.
Tickets zijn te reserveren via www.theaterdevest.nl en 072-5489888. Voorafgaand aan de voorstelling, om 13.15 uur, kan men een theatrale goochelworkshop volgen.

Meer berichten