Schermen met ouders en kinderen

  Nieuws
Het jaarlijkse ouder-kind-schermen in de Meent. (Foto: aangeleverd)
Het jaarlijkse ouder-kind-schermen in de Meent. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Een keer per jaar mogen de vaders en moeders van de jeugdleden van HollandSchermen zelf voelen hoe het is om een floret in handen te houden. Dat is tijdens het jaarlijkse ouder-kind-schermen. Vrijdag 2 november was het zover. In sporthal De Meent kregen de ouders eerst een basisuitleg van maître Jeroen Divendal in. Hoe zet je je voeten neer? Hoe zorg je ervoor dat de ander jou niet raakt?
Daarna gaan de schermmaskers op en krijgen de beginnende schermers les van hun eigen zoon of dochter. In een half uur tijd proberen de volwassenen zich de regels eigen te maken. Al snel merken de vaders en moeders dat het nogal zweten is met een masker op je hoofd en al die lagen kleding aan. Die zijn wel nodig om te voorkomen dat een steek van de ander echt pijn doet. Vervolgens konden de ouders tijdens korte partijtjes laten zien wie de techniek het beste beheerst. Sommige vaders en moeders lopen in een reflex snel achteruit als de tegenstander met een scherpe punt op ze af komt. Anderen hebben er lol in zoveel mogelijk op het wapen van de ander te slaan, maar vergeten het lichaam te raken waardoor ze geen punten halen.
Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn, maar alle vaders en moeders kregen aan het einde van de les een oorkonde van HollandSchermen als bewijs van deelname. Volwassenen die de smaak te pakken hebben gekregen, kunnen elke woensdagavond of vrijdagochtend komen trainen.

Meer berichten