'Deze dag wordt mét kinderen gepraat' - De baas bij AFAS Stadion en andere droombanen op World Children&

  Nieuws
Altijd al eens de directeur van het AFAS stadion willen zijn? (Foto: Adobe Stock)
Altijd al eens de directeur van het AFAS stadion willen zijn? (Foto: Adobe Stock) (rodi.nl)

ALKMAAR - Altijd al eens de directeur van het AFAS stadion willen zijn? Die droom zou zomaar eens uit kunnen komen op World Children’s Day, dinsdag 20 november. Deze droombaan – en andere droombanen – worden dan vervuld door kinderen. Tientallen bedrijven en organisaties door heel Nederland werken mee aan de actie 'Als een baas van Uncief Nederland'. Op de speciale vacaturewebsite www.unicef.nl/alseenbaas staan alle droombanen vermeld. Kinderen kunnen zich nu aanmelden.


Kinderen in de leeftijd van 10 tot 18 jaar zich opgeven voor een van de vele vacatures. Voor één keer zijn de kinderen de baas. Wat zouden zij doen als ze het voor het zeggen hebben? ‘Het is superbelangrijk dat de stem van kinderen wordt gehoord, in het bijzonder op World Children’s Day – de dag van de Rechten van het Kind.

Debat en workshops


"Deze dag wordt er mét kinderen gepraat, niet alleen over", zegt Gina Adu van het UNICEF Jongerenpanel. Dat is de groep jongeren die het hele jaar met UNICEF meedenkt en meepraat. Het Jongerenpanel zelf neemt die dag het Museon over. Ze organiseren een debat en workshops voor Haagse middelbare scholieren over de vraag, ‘hoe het museum meer de stem van kinderen kan laten horen’.

Verfrissende ideeën


Eredivisiedirecteur Jacco Swart: "Kinderen zijn de toekomst en bepalen dus ook de toekomst van het Nederlandse voetbal. Door ze een dag de baas te laten zijn als bijvoorbeeld trainer, directeur of persvoorlichter binnen een Eredivisieclub, krijgen ze een unieke positie voor die dag, wat volledig aansluit bij de bedoeling van World Children’s Day.Natuurlijk verwachten de clubs ook veel goede verfrissende ideeën te krijgen van deze jonge leiders, waar iedere club zeker z’n voordeel mee gaat doen."

Meer berichten