'We hoopten natuurlijk ook op Alkmaar' - Locatie Den Helder scoort goed in ziekenhuisonderzoek Elsevier

  Nieuws
'We hoopten natuurlijk ook op Alkmaar'<br /><span class="chapeau">Locatie Den Helder scoort goed in ziekenhuisonderzoek Elsevier</span>
'We hoopten natuurlijk ook op Alkmaar'<br /><span class="chapeau">Locatie Den Helder scoort goed in ziekenhuisonderzoek Elsevier</span> (rodi.nl)

ALKMAAR - Noordwest Ziekenhuisgroep locatie Den Helder behoort - net als de twee voorgaande jaren - bij de kopgroep van acht ziekenhuizen die zichzelf tot de beste van Nederland rekenen. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier. De acht ziekenhuizen zijn het meest patiëntgericht en bieden de beste medische zorg. Beide locaties van Noordwest Ziekenhuisgroep scoren het hoogst op het onderdeel ‘beste dienstverlening aan patiënt’.
Welk ziekenhuis houdt het meest rekening met de patiënt? Waar is de zorg veilig en effectief? Het Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis in Gorinchem scoorde dit jaar het hoogste. Gevolg door een kopgroep van 7 ziekenhuizen. Floor Haak, lid raad van bestuur van Noordwest: "Twee jaar gelden konden we onze beide locaties tot het beste ziekenhuis van Nederland rekenen. Onze locatie Den Helder hoort daar nu voor de derde keer op rij bij. Het bewijst dat we goede zorg leveren en dat onze mensen heel goed werk doen. We hadden natuurlijk gehoopt dat Alkmaar ook op alle onderdelen tot de kopgroep behoorde. We gaan onze best doen om er voor te zorgen dat heel Noordwest volgend jaar in de kopgroep zit, en op alle onderdelen de hoogste score behaalt."

Derde keer

Voor Den Helder is dit de derde keer op een rij dat ze tot de kopgroep behoort. Locatie Alkmaar was in 2016 ook bestempeld tot beste ziekenhuis en had in 2017 ook de maximale score van 4 bollen, maar behoorde niet tot de koplopers. Locatie Alkmaar was eerder in 2013 ook al uitgeroepen tot beste ziekenhuis. Het onderzoek Beste Ziekenhuizen is een jaarlijkse meting naar de kwaliteit van zorg in de Nederlandse ziekenhuizen. Het doel is een zo representatief mogelijk beeld te krijgen van het functioneren van het ziekenhuis als geheel.

Meer berichten