Ouderschap voor elkaar

  Nieuws

ALKMAAR - Een zwangerschapscursus volgen is dé manier om je voor te bereiden op wat er allemaal komen gaat. Ouderschap Voor Elkaar (OVE) biedt zwangerschapscursussen die bij elke ouder passen. Een cursus samen met partner, privé aan huis of juist een cursus speciaal voor de partner.
De lessen worden gegeven door Hannah Schouwenaar die de lessen vanuit haar doula-schap aanbiedt. Een doula is een ervaren en kundige vrouw die ondersteuning biedt tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode daarna op fysiek, emotioneel en mentaal gebied. Een doula brengt veel voordelen in het voortraject, tijdens en na de bevalling. Zo is er negen procent minder kans om pijnmedicatie, 34 procent minder kans op een negatieve geboorte-ervaring en kans op een bevalling die tot 25 procent korter duurt. Vanuit dit gedachtegoed leert Hannah Schouwenaar aanstaande ouders de doula-technieken toe te passen op hun eigen bevalling.
Maandag 25 november start de cursus natuurlijk bevallen in Centrum Wakker bewustzijn aan de Westerweg in Alkmaar. In drie dagdelen leren de aanstaande ouders alles over de fases van de bevalling, de nieuwe fase die je ingaat als vrouw en partner, pijn en ongemak opvangen en over de groei in je rol als ouder naar je kindje en binnen je relatie.
Meer weten of aanmelden? Mail naar info@ouderschapvoorelkaar.nl of kijk op www.ouderschapvoorelkaar.nl.

Meer berichten