Gastles hoogbegaafde filosoof Stefan Buijsman

  Nieuws
Stefan Buijsman. (Foto: aangeleverd)
Stefan Buijsman. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR – Voor de leerlingen van de Trimaran – de klas voor hoogbegaafde kinderen uit Alkmaar en omgeving - en voor de kinderen uit de plusklas van basisschool De Driemaster is vrijdag 23 november een bijzondere dag. Dan komt Stefan Buijsman (23) langs voor een gastles. Busijman ging met 9 jaar al naar het VWO en studeerde namelijk met 18 jaar af op de universiteit als filosoof.
Vervolgens ging hij naar Zweden om te promoveren. Binnen anderhalf jaar was hij klaar. Daarmee was Buijsman de jongste doctor ooit in Zweden. Momenteel bestudeert hij de filosofie van de wiskunde. Samen met Govrien Oldenburger schreef hij dit jaar het kinderboek ‘Het Rekenrijk’. Onlangs kwam zijn tweede boek ‘Plussen en minnen’ uit.

Feest van herkenning

Buijsman weet als geen ander hoe het is om op jonge leeftijd met vragen rond te lopen die leeftijdsgenoten niet hebben. Hij heeft zelf de nodige frustratie opgelopen op school. Ook heeft hij ervaring met een stel hersenen die nooit uit staan. Dat zal een feest van herkenning zijn voor de kinderen op de Trimaran.
Buijsman wil graag de jonge kinderen die nu worstelen met school over zijn eigen ervaringen vertellen en met hen in de weer met filosofie en wiskunde. Waarom zijn we ooit begonnen met wiskunde? En wat kun je allemaal al voordat je leert tellen? Trimaran-leerkracht Sylvia Versteegh heeft er zin in. “Stefan weet zijn kennis op enthousiaste wijze te delen met anderen. Dus we voelen ons zeer vereerd dat hij ons komt inspireren.”

Meer berichten