Drie previews korte filmopera A Day in June bij Filmhuis Alkmaar

  Nieuws
Drie previews korte filmopera A day in June bij Filmhuis Alkmaar. (Foto: aangeleverd).
Drie previews korte filmopera A day in June bij Filmhuis Alkmaar. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

ALKMAAR - De nieuwe, korte filmopera A Day in June is in 2018 in Noord-Holland opgenomen. De makers combineren opera (monodrama), beeldende kunst, poëzie en film voor een verhaal over menselijke veerkracht en identiteit. Op 9, 14 en 26 december vindt een speciale preview van A Day in June plaats bij Filmhuis Alkmaar, voorafgaand aan de inzending naar filmfestivals in 2019. De kijker volgt in A Day in June een reiziger (vertolkt door bariton Mattijs van de Woerd), die in de alledaagse drukte op station Alkmaar voor vertrek eerst een reis maakt in zijn 'innerlijke wereld'. Aldaar op zoek naar zijn droom, wordt hij echter geconfronteerd met een illusie.

Het libretto van deze 20 minuten durende muziek- en filmproductie is mede geïnspireerd door een gedicht van de Portugese schrijver Fernando Pessoa (1888-1935). De filmbeelden worden afgewisseld met geschilderde portretten, die de kijker gelegenheid bieden dichterbij het personage te komen. De vier initiatiefnemers van A Day in June, librettist Gerard Harleman, componiste/pianiste Marion von Tilzer, beeldend kunstenaar Ludo Winkelman en filmmaker Peter Sieben, verbonden hun disciplines als onderzoek naar een nieuwe vertelvorm.
De film is afgelopen zomer geschoten in Alkmaar, Den Helder en de kuststreek bij Bergen en Schoorl. De muziek, geschreven voor piano, viool, cello en bariton, is eerder dit jaar in de Amsterdamse Power Sound Studio opgenomen en gemixt. Het project kon worden gerealiseerd dankzij de financiële steun van de gemeente Alkmaar, het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland en een succesvolle crowdfunding via Voordekunst.
A Day in June beleefde op 18 november 2018 haar première in de Vue Cinema te Alkmaar. Na de drie previews in december 2018 bij Filmhuis Alkmaar wordt de film ingezonden naar internationale filmfestivals voor vertoning in 2019. Data previews A Day in June bij Filmhuis Alkmaar: - zondag 9 december 16.00 uur (inclusief inleiding nagesprek met de makers) - vrijdag 14 december 18.45 uur (voorfilm bij documentaire Leaning into the Wind) - woensdag 26 december 11.00 uur (voorfilm bij documentaire Leaning into the Wind)
Meer informatie en tickets via www.filmhuisalkmaar.nl.

Meer berichten