Winters misdaadmysterie

  Nieuws

ALKMAAR - De donkere kerstdagen kunnen niet zonder een goed boek, vindt Anne van Doorn. Hij is de schrijver van de detectiveroman ‘De ouders keerden niet terug’ dat speciaal voor deze feestdagen voor 5 euro te koop is. Het verhaal gaat over een oude, onopgeloste moordzaak die zich afspeelde in het Noordhollands Duinreservaat. Door de winterse sfeer past ‘De ouders keerden niet terug’ goed bij het jaargetijde. Verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandel en online.

In ‘De ouders keerden niet terug’ gebruikt Anne van Doorn verschillende bestaande locaties in Noord-Holland, zoals begraafplaats Eikenhof in Heemskerk, gasterij Kruisberg, het politiebureau in Castricum, de duinen bij Castricum aan Zee en een uitgebrande flat in Alkmaar. Deze decors worden gebruikt in een internationaal misdaadmysterie met verwikkelingen rondom Irak (Saddam Hoessein), Albanië en Kosovo. De onopgeloste zaak staat bekend als de Heemskerker Duinmoord.
Anne van Doorn debuteerde met dit boek in 2017. Sindsdien publiceerde hij nog een detectiveroman en een groot aantal kortere verhalen die zich op verschillende plekken in Nederland afspelen. Alle verhalen maken deel uit van een serie over Lowina de Jong en Robbie Corbijn van een particulier recherchebureau. Inspiratiebronnen van de auteur zijn Agatha Christie en Arthur Conan Doyle. Door de feestelijke prijs van ‘De ouders keerden niet terug’ kan de lezer voordelig kennismaken met deze veelbelovende serie en kan kerst 2018 niet meer stuk.
Meer informatie over deze Nederlandse auteur is te vinden op http://www.annevandoorn.be.

Meer berichten