'Meer zelfvertrouwen en positiever zelfbeeld' - Vijfjarig jubileum Playing for Success Alkmaar

  Nieuws
Vijfjarig jubileum Playing for Success Alkmaar. (Foto: aangeleverd)
Vijfjarig jubileum Playing for Success Alkmaar. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ALKMAAR - Playing for Success Alkmaar bestaat vijf jaar en dat werd gevierd in het AFAS Stadion, de thuishaven van het leercentrum. Leerlingen werken tijdens een naschools programma aan extra zelfvertrouwen, motivatie en een positiever zelfbeeld. Doel is dat de jongeren lekkerder in hun vel zitten en daardoor beter gaan presteren.
Inmiddels komen er wekelijks bijna 130 leerlingen, verdeeld over 9 groepen, naar het stadion van AZ om door het doen van allerlei verschillende activiteiten te werken aan de door hen zelf gestelde doelen. Bijvoorbeeld vaker je mening durven geven, minder zenuwachtig zijn voor het geven van een presentatie, makkelijker contact leggen met anderen of beter kunnen samenwerken. Deze opdrachten, gecombineerd met het stadion, de sport en de ambiance van de professionele voetbalwereld, dragen allemaal bij aan een omgeving die stimuleert om beter te presteren en te geloven in jezelf. De deelnemers komen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de klassen 1 en 2 van het voortgezet onderwijs, praktijkonderwijs en taalklassen.

Doet goed

“We zijn ontzettend trots op wat we in de afgelopen vijf jaar hebben opgebouwd”, zegt Iwan Sombroek, centrummanager Playing for Success Alkmaar. “En dat we zoveel kinderen hebben kunnen helpen bij onder andere het vergroten van het zelfvertrouwen en verkrijgen van een positiever zelfbeeld. Het doet je enorm goed als je ziet dat de deelnemers na elf wekelijkse bijeenkomsten van twee uur, waarin ze samen met hun coaches werken aan hun doelen, met meer zelfvertrouwen, opgeheven hoofd en trots de training afsluiten. Dit doen we met een certificaatuitreiking waar vaak een speler of iemand van de AZ directie aanwezig is om het nog specialer te maken voor de deelnemers. Zij komen op plekken waar je normaal gesproken niet zomaar komt en we doen daar dan hele uitdagende activiteiten. De WOW factor die het stadion te bieden heeft, speelt dan ook een grote rol binnen het programma en maakt grote indruk op de deelnemers.”

Ontwikkeling

In de afgelopen jaren heeft het leercentrum zich flink ontwikkeld en behoort het inmiddels bij de grootste vestigingen van Nederland. Er is namelijk niet alleen bij AZ een Playing for Success vestiging, maar ook op andere plekken zoals bij NAC, FC Groningen, PSV en Telstar. Bij Rotterdam Basketbal en het AFAS Theater in Scheveningen zijn er ook leertrajecten. Playing for Success is overgewaaid uit Engeland en via Nederland heeft het succes zich ook naar België uitgebreid, want daar zijn al meer dan tien centra bij voetbalclubs geopend. 'Playing for Success is een geweldig initiatief'”, reageert AZ's Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. “We dragen er dan ook graag een steentje aan bij door bijvoorbeeld onze spelers de certificaten te laten overhandigen aan de deelnemers. Het is ook mooi om te zien hoe de kinderen instromen en vervolgens het traject met meer zelfvertrouwen verlaten."

Meer berichten