Schaken op de Kardinaal de Jongschool - Het Tata-Steel toernooi komt naar Alkmaar

  Nieuws
Schaken op de Kardinaal de Jongschool. (Foto: aangeleverd).
Schaken op de Kardinaal de Jongschool. (Foto: aangeleverd). (rodi.nl)

ALKMAAR - Het Tata-Steel toernooi komt 16 januari 2019 naar Alkmaar. Een bijzondere gebeurtenis voor de kaasstad. En om het toernooi te openen, zijn de Alkmaarse scholen gevraagd om teams te maken. Deze teams zullen op het toernooi meedoen. Hoe dit eeuwenoude spel de kinderen nog steeds kan boeien, is goed te zien tijdens de workshops die op de Kardinaal de Jongschool worden gegeven.

Voor deze workshops komt Rob Freer van schaakvereniging De Waagtoren twee dagen naar de school in Alkmaar-Zuid. In alle klassen zal hij over het spel vertellen en alle kinderen laten schaken. Helemaal passend binnen de visie van de school: “Laat me beleven en ik leer”. ''Voor Tata Steel toernooi in de Grote Kerk doen twaalf teams van acht schoolteams uit Alkmaar mee. Elk team bestaat uit zes enthousiaste leerlingen uit de groepen 7 en 8. Natuurlijk hopen we dat het team van de Kardinaal goed zal presteren. Daarom worden de uitgekozen kinderen extra begeleid. Op de dag van het toernooi zal de hele school met het schaakteam meeleven. En wie weet zien we ze over tien jaar terug als Schaakgrootmeester op het Tata Steel toernooi.''

Koffiekamer

Dat ook hele jonge kinderen al geselecteerd hadden kunnen worden voor het toernooi, is duidelijk te zien op 9 januari, als Rob Freer met een groepje kleuters in de koffiekamer schaakt. Er zijn verschillende kinderen die de schaakstukken zelf neerzetten en weten hoe de stukken lopen. Als de stukken staan, kan het spel beginnen! Leeftijd maakt dan opeens niet meer uit. Schaken blijft een superleuk spel! Lessen en workshops op school door Rob Freer: 9 en 10 januari. Kinderen spelen om 14.30 uur.
Kardinaal de Jongschool, Amalia van Solmsstraat 91, Alkmaar, telefoon 072 5117795. Contactpersonen: Saskia Juffermans (sportleerkracht) en Ingrid Elsendoorn (leerkracht groep 1/2).

Meer berichten