Plastic Funtastic in de Oosterhout

  Nieuws

ALKMAAR - Scholieren van PCC Oosterhout toonden maandag 3 juli het resultaat van het project Plastic Funtastic in park de Oosterhout. De eerstejaars leerlingen van Mens & Dienstverlenen lieten zien wat er nog te maken valt van afgedankt plastic en dat is best wat: ruim twintig jurken sierden het groen in het Alkmaarse park.
Op de feestelijke presentatie in het park vlakbij hun eigen school kregen de leerlingen de kans om de creaties te tonen aan elkaar en belangstellende ouders. Naast de talloze jurken die de meiden hadden gemaakt, interpreteerden de jongens de opdracht met een sportieve insteek. Zij maakten plaatjes voor paaltjesvoetbal met plastic bal.
In vier weken tijd leerden de scholieren meer over het recyclen van plastic door creaties te maken, waarbij ze mochten kiezen uit kunstwerken of jurken. Naast de creatieve insteek van het project kregen de kinderen ook theorielessen over de plastic soep in de wereldzeeën en wat een dergelijke soep precies is. Daarnaast kwam aan bod wat recyclen betekent en mochten de leerlingen samen een plan bedenken om zwerfvuil tegen te gaan.

Meer berichten