KunstNetTV interviewt acteur Jason de Ridder

  Nieuws

ALKMAAR - Voor de tweedelige serie ‘Spotlight’ interviewde KunstNetTV twee acteurs die in Alkmaar opgroeiden: Jason de Ridder en Bart Klever. In oktober staat Bart Klever in de schijnwerpers. Jason de Ridder (1990) werd onder andere bekend door zijn rol in ‘Loverboys’ uit de hitserie ‘Van God los.’ Welke herinneringen heeft hij aan de stad waarin hij opgroeide en waarom ging hij acteren?
Is Alkmaar een stad waar talent de kans krijgt? Dat vroeg KunstNetTV zich af bij het maken van ‘Spotlight.’ Wandelend door Alkmaar bezoekt Jason de Ridder de plekken die belangrijk voor hem waren. In Artiance, waar hij als elfjarige zijn eerste ‘babypasjes in toneelland’ maakte, ontmoet hij Tamara Roos. Zij regiseerde in 2005 de voorstelling ‘In Het Vet‘ voor het JongerenTheaterAlkmaar (JTA) waarin Jason een belangrijke rol speelde. De jonge acteur bezoekt verder Atlantis (nu Victorie) en het voormalige Provadja. Culturele instellingen die een onuitwisbare indruk op hem hebben gemaakt en van grote invloed zijn geweest op zijn liefde voor het toneelvak. Fragmenten uit onder andere Van God Los’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Penoza’ en andere grote (theater)producties wisselen de beelden van deze wandeling door Alkmaar af. Onlangs ging de film ‘Unwanted’, met Jason de Ridder in een hoofdrol, op het Filmfestival in Praag in première. Ook een fragment uit deze nieuwe speelfilm is in deze korte documentaire te zien.
Als aanstormend talent is Jason de Ridder genomineerd voor de Zilveren Notenkraker 2017. Kijk voor meer informatie en KunstNetTV programma’s op: www.kunstnet.tv. Uitzendingen bij Alkmaar Centraal en via het YouTubekanaal van KunstNetTV

Meer berichten