Scholierenwedstrijd Verlicht Milieu

  Nieuws

ALKMAAR - Leerlingen van het Keizer Karel College hebben woensdag 16 maart de eerste prijs van gewonnen van de scholierenwedstrijd Verlicht Milieu van Animo. Wethouder Anjo van de Ven van de gemeente Alkmaar reikte tien prijzen uit aan leerlingen die hadden meegedaan aan de wedstrijd ‘Verlicht Milieu’.
Dit is een wedstrijd voor VMBO-scholieren uit de lagere klassen, met als opdracht het maken van de mooiste duurzame lamp uit huishoudelijk of natuurlijk afval en restmaterialen. Vivian van Haren en Sanne Thomas wonnen de eerste prijs met een vrolijk ontwerp, een egel van lepels om een fles met vorkenpootjes. De prijsuitreiking vond plaats bij de HVC in Alkmaar, hoofdsponsor van dit project.
De andere prijzen gingen naar: 2. Richelle en Lieke Jan Arendsz College, Alkmaar takkenvoet met stoffen kap, 3. Jari Louwen en Rebecca Ente Stedelijk Dalton College, Alkmaar hout met schorskap, 4. Kelly en Lisa Clusius College, Schagen kloklamp, 5 Don, Tenco Clusius College, Heerhugowaard robothoofd, 6. Eva Brinkhorst Tender College, IJmuiden ijzeren vogeltje, 7. Jetske en Marjet Clusius College, Heerhugowaard ijzeren hanglamp, 8. Julia Ebbelaar Bernard Nieuwentijt College, Monnickendam ballonlamp
Tenslotte was er een eervolle vermelding voor een Nederlandlamp met ledlampjes, waar met zonneenergie een windmolentje wordt gevoed. Deze lamp is van Lara Gurgy en Michelle Knopp van het Willem Blaue College, Alkmaar.

Meer berichten