Live talkshow over Dag van Europa

Politiek
Interactieve talkshow over Europa.
Interactieve talkshow over Europa. (Foto: door slon_dot_pics via Pexels)

ALKMAAR - Zondag 9 mei is het de Dag van Europa. Het jaarlijkse feest van vrede en eenheid in Europa. De dag waarop Robert Schuman de eerste aanzet gaf tot de Europese Unie. Europe Direct en Bibliotheek Kennemerwaard vieren die dag in Alkmaar met de Talkshow Europa Actueel.

De sprekers, experts en auteurs van de Neios-lezingen, nemen samen plaats aan de talkshowtafel in de theaterzaal van Artiance. Je kunt interactief deelnemen aan de talkshow van 13.30 tot 15.30 uur. Er wordt gepraat over de ontwikkeling van het denken over de EU en over haar belangrijke uitdagingen: de interne markt, de euro, klimaataanpak, corona-aanpak, maar ook over Europa in het onderwijs.

Al deze onderwerpen komen terug in het boek dat Neios op deze Dag van Europa officieel zal presenteren, getiteld ‘Behoud van EU vereist realisme’. Wethouder Elly Konijn neemt het boek in ontvangst. Tevens wordt het startschot gegeven voor het vernieuwde informatiepunt Europe Direct verbonden aan en in Bibliotheek Kennemerwaard in Alkmaar.

Deelnemers

Gastheer en moderator namens EDIC/Bibliotheek Kennemerwaard is Joris Komen. De talkshow wordt gepresenteerd door Henk Oonk. De talkshowgasten en zijn ervaren experts op het gebied van onderwijs en Europa en scheiden feiten van fabels. Aan de talkshowtafel zitten: Wolter Blankert; Gerhard Akkerman; Jan Willem Blankert; Hans van der Heijde; Natasja Nikolic en Liane Vissers van ’t Hof.


Aanmelden

Deelname aan de middag is geheel gratis maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan opwww.bibliotheekkennemerwaard.nl via de agenda. De talkshow wordt gefilmd door mediapartner Alkmaar Centraal en live uitgezonden via YouTube. Deelnemers kunnen reageren op de sprekers en de stellingen via een chatvenster. Op die manier praat je rechtstreeks mee over de verschillende onderwerpen. Direct na je aanmelding ontvang je via de mail de link naar de YouTube livestream om deel te kunnen nemen.