Pinksterwalk door historisch Oudorp

Sport
Pinksterwalk door 'het witte kerkje'.
Pinksterwalk door 'het witte kerkje'. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wie zin heeft in een mooie wandeling (5 of 10 km) door historisch Oudorp kan zaterdag 22 mei meedoen met de RAADHUIS Pinksterwalk. Voor het jaarlijkse hardloopevenement Pinksterun zijn nog geen mogelijkheden, maar wandelen mag. Wandelaars lopen deze dag door ‘het witte kerkje’ in Oudorp. Dankzij de samenwerking met Stichting Historisch Oudorp worden de wandelaars voorzien van een wandelboekje met achtergrondinformatie over historische elementen langs de route. Wandelaars starten tussen 7.00 en 9.00 uur en melden zich aan via www.raadhuispinksterun.nl .

“We kunnen nog even niet rennen, dat stellen we voorlopig uit naar het najaar. Maar dit kan wel, en wij willen weer in beweging komen dus we gaan het gewoon doen. Uiteraard houden we ons aan de op dat moment geldende regels, maar we zien genoeg mogelijkheden om dit succesvol neer te zetten. Van ons verhaal werden de heren van Stichting Historisch Oudorp gelukkig snel enthousiast, zij hebben hun archieven opengetrokken en de mogelijkheden langs de wandelroute verkend. Met als resultaat een fantastisch wandelboekje” aldus Marlou Zuurbier, projectleider bij Alkmaar Sport.

De wandelaars starten tussen 7.00 en 9.00 uur bij Sportcomplex Vaart (Hoornseweg 28) en gaan zelf op pad met het wandelboekje inclusief de route. Onderweg worden zijn voorzien van wat te drinken en eten bij het Oudorpse RAADHUIS en ook ontvangen zij een herinnering. De kinderen starten om 8.00 uur (7-9 jr) en 9.00 uur (10-12) jaar met de PyjamaRun, waarbij zij ‘verkleed’ in Pyjama aan de start mogen verschijnen. Voor elke deelnemers is ook hier een herinnering en ontbijtje met een krentenbol en wat te drinken, verzorgd door Albert Heijn Oudorp. “Als de regels het toelaten starten we om 7.00 uur nog een groep met 1 tot 6-jarigen, daarover houden we de mensen via social media op de hoogte”, besluit Marlou. Meer informatie op www.raadhuispinksterun.nl .

.