Jeugdafdeling Hovocubo op weg naar de top

Sport
Jeugdafdeling Hovocubo op weg naar de top.
Jeugdafdeling Hovocubo op weg naar de top. (Foto: Dana Schoenmaker)

HOORN - Met grote namen zoals Soufiane Touzani en Simon Tahamata heeft de jeugdafdeling van zaalvoetbalclub Hovocubo regelrechte toppers aan zich verbonden. Het zegt alles over de ambities van de club, want de jeugdafdeling van Hovocubo wil naar de top van het Nederlandse zaalvoetbal.

“We zijn een jaar geleden begonnen om te investeren in jeugdteams”, zegt Peter Baard, voorzitter van de jeugdafdeling. “Dit initiatief kwam eigenlijk bij de ouders vandaan, die betere en professionelere trainingen wilden voor hun kinderen. We zijn sponsors gaan zoeken en maakten gebruik van ons netwerk om goede trainers te vinden. Every Janzen, een gevestigde naam in deze regio en ooit speler van Jong Oranje, is de eerste trainer die zijn naam aan onze jeugdafdeling heeft verbonden. Later in het seizoen kwamen we in aanraking met Touzani, wereldberoemd om zijn skills die hij vaak deelde met de absolute wereldtop op voetbalgebied. Hij verzorgde clinics voor ons en is inmiddels ambassadeur van onze jeugdafdeling. De reacties waren overweldigend. We begonnen een jaar geleden met vier teams, maar hebben nu al acht meiden- en zestien jongensteams. We groeien dus als kool en hebben inmiddels samenwerkingsverbanden met AZ en Hollandia. Die zien talenten graag bij ons trainen om aan hun ‘zaalvoetbalskills’ te werken. In de zaal gaat alles veel sneller dan in het veld, dus spelers worden technisch vaardiger en besluitvaardiger. Via ons eigen netwerk kwamen we in contact met Simon Tahamata, trainer-coach bij Ajax, die nu ook trainingen voor ons verzorgt.”

Ambitie

Aan ambitie geen gebrek bij Hovocubo. “We willen met onze jeugd naar de absolute top van zaalvoetbal in Nederland. Doel is de meidenteams naar een hoger niveau te tillen en binnen een paar jaar zelf opgeleide jongens naar de eredivisie te loodsen. We gaan er alles aan doen om dat te bereiken, omdat we er heilig van overtuigd zijn dat we goed op weg zijn. Door te werken met toptrainers, schiet het niveau omhoog. Dat we tijdens corona zijn begonnen had ook zo z’n voordelen. Zo gaf Touzani clinics en konden wij goede spelers scouten. We hebben dus al goede spelers in huis, maar nieuwe talenten zijn welkom! Vooral in de jongere teams hebben we nog ruimte voor aanstormend talent.”

Meer weten? Kijk op www.hovocubo.nl of mail naar jeugd@hovocubo.nl voor vragen of om jezelf aan te melden.