Welke Alkmaarse evenementen gaan in december 2021 wel en niet door

Uitgaan
De Verschrikkelijke Vondeling: een winters sprookje.
De Verschrikkelijke Vondeling: een winters sprookje. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Wat kun je deze maand nou allemaal wél en niet doen? Welke grote evenementen gaan door en welke niet? De redactie van Rodi Alkmaar zet het op een rijtje.

WEL: Winterkaravaan

De winterkaravaan gaat door. (Foto: Emil Jong)

De Winterkaravaan gaat wel door! De theaterexpeditie is verplaatst naar overdag.

Karavaan brengt op 23 en 27 tot en met 30 december brengt Karavaan een ochtend- en middageditie van de Winterkaravaan in plaats van een avond. De succesvolle ingrediënten: drie nieuwe voorstellingen van jonge makers, een expeditie, stamppot en bier, blijven hetzelfde. Tussen kerst en oud en nieuw ontvangt Karavaan het publiek in het dorp Schermerhorn.

Informatie en tickets vind je op www.karavaan.nl 

De Geheime zolders


Na meer dan 500 jaar opent de Grote Kerk voor het eerst haar zolderruimtes. Volg de ongebaande paden onder leiding van een gids en bekijk de imposante balkenconstructies, tongewelven, lijkenluiken en het carillon op een hoogte van bijna 30 meter. Onbekende bouwsporen werpen een nieuw daglicht op een eeuwenoude bouwgeschiedenis. Ontdek geheim gebied en vooral: geniet van het uitzicht.

Dit evenement is tot en met 15 januari gesloten. Meer informatie op www.geheimezolders.nl 

NIET: Shopping Night kersteditie


De kersteditie van Shopping Night staat gepland op 18 december en kan niet doorgaan. De algemene sluitingstijden tussen 17.00 en 05.00 uur gelden in ieder geval tot 19 december. Normaliter kunnen bezoekers deze avond tot maar liefst 22.00 uur hun kerstinkopen doen. 

WEL: De verschrikkelijke Vondeling


Dit winters sprookje van 26 december tot en met 6 januari gaat vooralsnog wel door en vindt plaats in de Grote Kerk. 

De topcast bestaat uit Annet Malherbe, Leopold Witte, Aafke Buringh en David Lucieer. Ze spelen samen met vier topmusici, deze unieke productie is alleen in Alkmaar te zien. Beleef met de hele familie in de prachtige (kerst) ambiance van de Grote Kerk de wonderbaarlijke geschiedenis van hoe de Klokkenluider in de Grote Kerk terecht kwam. Een hartverwarmend avontuur. Niemand minder dan Don Duyns, bekend van familievoorstellingen als Lang en gelukkig, Snorro en Woef Side Story, schreef de tekst voor De Verschrikkelijke Vondeling. Laat je meevoeren naar een kerstavond waarop de komst van een kindje vele levens overhoop gooit. Kijk voor informatie en tickets op www.grotekerk-alkmaar.nl.