Coach van het Vallei-orgasme Michelle maakt vrouwen vitaler via seksualiteit

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Deze rubriek komt nog wel eens in dit blad tot uiting met de term klauwen uit de mouwen. Onze correspondent Ron van der Lem gaat dan een dagdeel aan de slag bij een lokaal bedrijf en maakt een sfeertekening van de organisatie. Deze week echter stuit hij op een broodje speciaal. Van der Lem gaat uitdagingen niet snel uit de weg, maar om twee uur lang over technieken rondom orgasmes te praten, is zelfs voor hem geen dagelijkse kost. Toch gaat hij de uitdaging aan. Ach, wellicht mondt het uit tot het hoogtepunt in zijn reeks..

Door Ron van der Lem

OVER ORGASMES PRATEN AAN DE THEE

Op een zonnige woensdagmiddag heb ik afgesproken bij etablissement De Parel om op een discreet plekje aldaar rustig te converseren met Michelle van Klink. Zij is een streekgenote die vanuit yoga en met name tao jaren geleden is gestuit op het fenomeen vallei-orgasmes en daar enthousiast over is geraakt. Dusdanig zelfs dat ze er lezingen en opleidingen in verzorgt. We kennen elkaar al een beetje; dat scheelt bij zo’n beladen onderwerp. En ze neemt niet bepaald een blad voor de mond, waardoor het grappig is om te zien dat het bedienend personeel om ons heen toch wel heel vaak de glazen oppoetsen op de lege tafels rond om ons, terwijl we in gesprek zijn over bijvoorbeeld klaarkomen.

Michelle: ik ben met deze vorm van orgasmes in aanraking gekomen via Reinoud Eleveld, een senior tao-trainer. Na zijn uitleg en na het te hebben beoefend, ben ik er verslingerd aan geraakt.

Michelle staat na deze woorden op voor een kleine demonstratie. In feite is het een vorm van een Qi gong; een bewegingsuitvoer van de tao. Wanneer je vanuit een bekkenbeweging in een opwindende fase komt kan je door de Qi gong je energie in een baan brengen waardoor je langer tegen het hoogtepunt niveau blijft zitten en wat dan weer extra energie in je lichaam opwekt. De beweging is trouwens een onderdeel van een vechtsporttechniek uit China. Het is een lange tijd in vergetelheid geraakt en daarnaast ook geheim gehouden. Ten slotte ga je je tegenstanders bij een vechtsport niet wijzer maken dan nodig.

ONE PEAK A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY

Leuk voor de dames, schiet door me heen al deze extra techniekjes voor in de slaapkamer, maar wat schiet ik daar als man zelf mee op? Of is dat ietwat zelfzuchtig gedacht? Michelle stelt me gerust. Ze komt zelfs met een boekje op de proppen van dezelfde leraar waar in technieken voor de man uitgelegd worden waarbij die multi-orgasmes kan ondergaan. Deze kost is even slikken voor uw correspondent, want one peak a day keeps the doctor away, is voor hem het devies normaliter. Maar goed, je bent nooit te oud om te leren uiteraard.

Michelle legt uit dat de mannenaanpak nog niet echt aanslaat, maar dat vrouwen meer en meer openstaan voor de technieken. Sterker, die vrijdag gaat ze in de Ignatiusschool de dames uit de gemeente uitleggen hoe je met een grotere glimlach de slaapkamer uitkomt.

Na een uurtje babbelen over dit onderwerp, gaat het precaire er al snel van af. Zo praten over we het vallei-orgasme alsof het over een normaal huiselijk karweitje is. In de slaapkamer weliswaar en solo, want er wordt me uitgelegd dat het toch wel een persoonlijke belevenis betreft die je naar eigen behoefte meerdere keren per week in praktijk brengt. Het helpt ook tegen bepaalde kwalen. Ik ken een vrouw die vaak last had van koude vingers, maar na v.o. volstrekt niet meer. Sommige dames met een groot libido kunnen meer in balans komen erdoor en die met weinig lust, juist wat actiever.

Zo babbelen we nog gezellig door over persoonlijke belevenissen tot we klaar zijn en ons weer op ons verdere dagelijks werk gaan storten. Al met al uiterst informatieve sessie hier in De Parel! Bent u geïnteresseerd na het lezen van deze boeiende materie, neem dan gerust contact op met Michelle (michellevanklink@gmail.com) of surf eens naar de website valleiorgasme.nl.

Afbeelding