Dagbestedingscentrum De Vlinder ontvangt CRDL

Algemeen

Dagbestedingscentrum “De Vlinder” bij Landgoed Ursula- Ipse de Bruggen nam op 30 januari de CRDL (Cradle) in ontvangst. De CRDL kon aangeschaft worden door inzet van een sponsoractie van de Jumbo en ander sponsoren. Na een demonstratie van CRDLT B.V. mochten de cliënten en medewerkers zelf aan de slag met het instrument. Dit leverde enthousiaste reacties op.

Maar wat is de CRDL eigenlijk?
“Praten op gevoel”

De CRDL is een instrument die aanraking omzet in herkenbare geluiden. Geluiden uit de natuur zoals bos en zee, maar ook een fietsbel of kerkklok die veel in het straatbeeld te horen is.

Hoe helpt het?
De cliënten van dagbesteding de Vlinder in Nieuwveen variëren in leeftijd van 16 tot 65 jaar. Hun ontwikkelingsniveau ligt veelal op 24 maanden. Hierdoor is het een kwetsbare doelgroep die ernstige fysieke en mentale beperkingen ondervinden. Vaak hebben zij ook last van dementie of autisme.

Daarnaast is er altijd begeleiding nodig in hun dagelijkse leven. Veel cliënten hebben permanent een rolstoel, maar een aantal zijn mobiel. Door het gebruik van de CRDL worden zij gestimuleerd om de zintuigen te gebruiken om zo uit hun isolement te komen.

Dagbestedingscentrum “De Vlinder” Landgoed Ursula is onderdeel van Ipse de Bruggen, een van de grootste zorgverleners in Zuid-Holland. Al meer dan honderd jaar zijn wij er voor mensen met een (lichte) verstandelijke of meervoudige beperking. Vaak hebben zij een complexe zorgvraag. Dankzij onze ervaring en deskundigheid hebben we ons ontwikkeld tot een krachtige zorgorganisatie met een coördinerende en verbindende rol. Het is onze overtuiging dat ieder mens meer kan dan hij of zij denkt, hoe klein een extra stapje ook is. Ipse de Bruggen. Altijd meer mogelijk. www.ipsedebruggen.nl