Benthuizer TennisClub gaat padellen!

Algemeen
Een impressie van hoe de padelbanen er komen uit te zien op de tennisclub.
Een impressie van hoe de padelbanen er komen uit te zien op de tennisclub. (Foto: Mike Reumer)

De Benthuizer TennisClub is trots bekend te kunnen maken dat zij binnenkort over twee padelbanen beschikt. Volgens de tennisclub lijkt het erop dat sporters eind september van dit jaar de strijd kunnen aangaan op de banen. Momenteel is een werkgroep onder leiding van de voorzitter van de parkcommissie dhr. Joost van der Meer reeds begonnen met de realisatiefase. De aanbestedingen voor de diverse werkzaamheden zijn gedaan en de opdrachten gegeven. Tot die tijd wordt er hard gewerkt door vrijwilligers om het park gereed te maken voor de aanleg.

Van de redactie

Benthuizen- De Stichting Sport en Cultuur (SS&C) in Benthuizen was al een aantal jaren enthousiast over het idee om de Padelsport mogelijk te maken in het dorp. Voorzitter Dick Dusoswa: “Op aanraden van de Stichting Sport en Cultuur Benthuizen (SS&C) is er overleg geweest met de Benthuizer Tennis Club (BTC) om Padelbanen te gaan aanleggen. In eerste instantie is dit door de leden van de BTC afgewezen. Na nog een overleg tussen de voorzitter van de SS&C en de voorzitter van de BTC, Aad Arens, heeft deze laatste het weer op de agenda weten te zetten, met succes, de leden gingen akkoord met een haalbaarheidsonderzoek. BTC heeft dit verder uitgewerkt via een door haar ingestelde padelcommissie”

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van februari dit jaar luidde het advies van commissievoorzitster Karin van Drimmelen dan ook dat de padelsport van grote toegevoegde waarde was voor zowel BTC als de dorpskern. Uiteindelijk zijn de leden met een grote meerderheid akkoord gegaan met het voorstel van het bestuur voor de aanleg van twee padelbanen langs de Bentwoudlaan. Ook de gemeente Alphen aan de Rijn staat positief tegen de plannen van BTC en heeft haar medewerking gegeven in de vorm van de benodigde vergunningen en heeft de noodzakelijke uitbreiding van het park mogelijk gemaakt.

Zowel de Stichting als BTC spraken medio 2019 hun ambitie uit om de padelsport in Benthuizen mogelijk te maken. Een onderzoekscommissie heeft een haalbaarheidsonderzoek gedaan waarbij zij in kaart hebben gebracht wat de verwachte ledengroei, de kosten en de terugverdientijd zijn. Inmiddels zijn de leden over de plannen ingelicht en konden zij gedurende het onderzoek meedoen aan padelclinics. Hierbij bleek het animo voor de padelsport groot te zijn. Ook vanuit Zoetermeer blijken veel mensen geïnteresseerd om te gaan padellen.

De tennisleraar van Allard Schaap Tennis Service heeft opleiding gehad en is inmiddels gecertificeerd om padeltraining te geven. Jeugd en volwassenen kunnen contact opnemen met Allard Schaap via de onderstaande website.

Wilt u meer weten over BTC en de nieuwe padelmogelijkheden? Kijk dan op de site www.benthuizertennis.club of stuur een mail naar info@benthuizertennis.club.