Sander Barendse is online pokerkampioen van Leimuiden

Algemeen
Hoe een voorronde ONK Poker voor maart 2020 er nog uitzag.
Hoe een voorronde ONK Poker voor maart 2020 er nog uitzag. (Foto: ONK Poker)

Sander Barendse heeft zaterdag 17 april het Online Pokerkampioenschap van Leimuiden gewonnen. In totaal kwamen er 181 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot werd om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan vier uur online pokeren mocht Sander zich kampioen noemen.

Leimuiden- Naast de bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert hij zich voor de halve finales die in juni plaatshebben. Als Sander daar bij de beste 10 procent eindigt gaat hij door naar de landelijke finale. De finale is in juli in de Heerlickheijd in Ermelo. Ook Toon Michielse (tweede) en (derde) Nico Veenstra wonnen door hun prestatie een plek in de halve finales. Verder zijn er nog dertien kwartfinale tickets vergeven.

Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” concludeert organisator Mathijs Jonkers.