Nieuwkoop herstelt na coronatijd

Algemeen
Je kunt weer lekker bewegen in de buitenlucht!
Je kunt weer lekker bewegen in de buitenlucht! (Foto: Writing4U.nl)

De hele maand september wordt in Nieuwkoop een feest van bewegen, gezondheid, ontmoeten en verbinden. Het gemeentebestuur van Nieuwkoop heeft dit plan opgevat en roept alle verenigingen en organisaties op om activiteiten op te zetten. Ook daarna blijven de activiteiten doorgaan. Na bijna anderhalf jaar van corona-ellende en veel, heel veel, thuiszitten, zijn bij menig inwoner de kilogrammen er aan gevlogen. Omdat er steeds meer mogelijk wordt vanwege het vaccineren, zijn er ook weer kansen voor nieuwe activiteiten. Zo is de idee ‘Nieuwkoop Herstelt’ ontstaan.

Joep Derksen

Nieuwkoop- Niemand minder dan burgemeester Robbert-Jan van Duijn roept de organisaties op om zich achter dit initiatief te scharen. Hij hoopt dat in september weer heel veel mogelijk is. Van Duijn heeft gemerkt dat inwoners elkaar onderling hebben gemist en vindt het tijd, dat de dorpsbewoners weer verbinding zoeken met elkaar. Het elkaar kunnen ontmoeten is volgens hem een onderdeel van de kracht van onze samenleving en clubs en verenigingen spelen daarbij een cruciale rol.

Nieuwkoop Herstelt is niet een eenmalige actie, zo blijkt uit een gemeentelijk bericht. Maar het begint met ‘Nieuwkoop on the Move’. Hiermee wil de gemeente de hele maand september ,,aandacht besteden aan bewegen, gezondheid, ontmoeten en verbinden voor jong en oud.’’ Sportclubs en verenigingen is gevraagd, of zij hier aan mee willen werken en welke activiteiten zij willen houden. Van Duijn roept de organisaties op: ,,Het zou mooi zijn als er in elke kern rondom dit thema kleinschalige activiteiten plaatshebben. Een mooi moment om je sportclub/vereniging extra te presenteren, de leden opnieuw te binden en daar waar mogelijk ook nieuwe leden te werven. Laten wij de handen ineenslaan. Willen jullie met ons meedoen?”

Elke dorpskern

Van Duijn hoopt dat er in elke dorpskern iets te beleven is en sorteert al voor op de mogelijke activiteiten die kunnen worden opgezet. ,,Een sportles, een demonstratie, advies van een voedingsdeskundige of het nuttigen van een culinair gezond hapje.’’ Het gemeentebestuur wil graag een overzicht krijgen van alle activiteiten, die nu al gepland zijn. Maar roept organisaties op ook nieuwe evenementen op te gaan zetten, die passen bij de thema’s bewegen, gezondheid, ontmoeten en verbinden. Verenigingen kunnen tot 20 juni laten weten, welke activiteit(en) zij hebben gepland of nog willen organiseren. Dat kan als aparte organisatie, maar natuurlijk ook samen met andere clubs of verenigingen. De gemeente Nieuwkoop is ook bereid om mee te denken om activiteiten samen met andere organisaties op te zetten. Van Duijn: ,,We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij! Samen zorgen we er voor dat Nieuwkoop snel en goed herstelt!”

“Willen jullie met ons meedoen?”