Golfclubs zijn gematigd optimistisch

Algemeen
Het complex van Golfclub Zeegersloot ligt er fantastisch bij. Foto: Jaap Molenaar
Het complex van Golfclub Zeegersloot ligt er fantastisch bij. Foto: Jaap Molenaar (Foto: )

Het spelen van golf kan tot grote vreugde van de leden van de diverse clubs nog. Op de doorgaans grote stukken landgoed is het heel goed mogelijk om de maatregelen na te komen die door de regering zijn opgelegd.

Theo van Egmond

Alphen e.o – Bij Golfclub Zeegersloot is men heel blij dat er min of meer gewoon golf gespeeld kan worden. Voorzitter Jaap Molenaar: “Onze leden en onze gasten kunnen heerlijk in de buitenlucht hun sport bedrijven. Dat is uiteraard heel fijn, maar we beseffen dat het voor de sportclubs die gesloten zijn heel vervelend is.” Er is volgens Molenaar heel veel animo voor golf in deze rare tijd. “Elke dag wordt hier gesport en er is gedurende de openingstijden altijd iemand van de club aanwezig. Voor onze leden is er geen beperking als het om spelen gaat, mits er uiteraard gereserveerd wordt. In sommige gevallen kan een baan gelopen worden met twee of vier in een flight.” Natuurlijk is ook hier de gezelligheid nu ver te zoeken. “Het is een baan lopen en daarna meteen vertrekken. Het glaasje ‘water’ na afloop is er niet bij. “ Er komt dus ook hier geen cent binnen, maar de voorzitter vindt dat vooral heel naar voor de uitbater van het clubhuis. Dat is namelijk Restaurant de Zeeger, waarin het clubgebouw van Golfclub Zeegersloot is geïntegreerd. De golfclub is net als de tennisverenigingen deelnemer aan het gemeentelijke project Tijd voor Vitaliteit. Het betreft een door de gemeente gesubsidieerd project om mensen de gelegenheid te geven lekker buiten te kunnen sporten. “Dat loopt goed. Voor een heel redelijk bedrag krijgen de deelnemers een aantal lessen en daarna kunnen ze bekijken of de golfsport iets voor hen is. Velen blijven vervolgens daadwerkelijk hangen. Lekker buiten sporten, kennis maken met gezellige mensen bij een club die niet elitair is.”

Golfclub Bentwoud is gehuisvest op Golfbaan Bentwoud aan de Boslaan in Benthuizen. Ook op dit fraaie complex, tien jaar geleden geopend, wordt volop gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te sporten. Net als bij de andere golfclubs in de regio is het clubhuis onderdeel van een restaurant. En ook deze, onder de naam Roest, is uiteraard dicht. Bij Golfclub Bentwoud kunnen zelfs de clubwedstrijden gehouden worden. Voorzitter Herman Haarman wijst de leden er via de site op dat men zich toch echt strikt aan alle opgelegde maatregelen moet houden. “Er wordt streng gehandhaafd op groepsvorming bij de wedstrijden. We hebben afgesproken dat na het ophalen van de kaart bij de balie elke speler direct naar de oefenfaciliteiten gaat en daarna tien minuten voor de starttijd naar de eerste tee loopt. Na afloop van de ronde gaat iedereen meteen naar huis. Het is dus ook niet de bedoeling om op het plein na te kletsen.”

Ook bij Golf & Country Club Liemeer in Nieuwveen wordt als het niet te hard regent vrolijk golf gespeeld.

“Het glaasje ‘water’ na afloop is er niet bij”