‘Ik heb ruimte en dat voelt relaxed’

Algemeen
Annelien van Campen (35) staat relaxed in het leven. ,,Ik doe wat ik kan en dat voelt goed."
Annelien van Campen (35) staat relaxed in het leven. ,,Ik doe wat ik kan en dat voelt goed." (Foto: Morvenna Goudkade)

Ze is moeder van vier jonge kinderen, werkt als huisarts, doet vrijwilligerswerk, helpt haar echtgenoot, predikant, in de kerk, speelt in een band en kookt ook voor anderen. Superwoman? Nee hoor, Annelien van Campen (35) uit Hazerswoude-Dorp staat gewoon relaxed in het leven. ,,Ik denk altijd dat ik nog wel tijd over heb.”

Morvenna Goudkade

HAZERSWOUDE-DORP- Ze woont nog maar tweeënhalf jaar in Hazerswoude, met haar gezin, maar voelt zich er helemaal thuis, vertelt Annelien. ,,We zijn heel gastvrij ontvangen en werden meteen opgenomen in de dorpsgemeenschap. Ik vind het een heel gemoedelijk dorp.”

Ze heeft al op allerlei plaatsen gewoond. Ze studeerde geneeskunde in Leiden, woonde in Gouda en sinds echtgenoot Arnold beroepen wordt als predikant is het gezin ook diverse keren verhuisd. ,,Maar mijn vader was ook predikant, dus ik wist waar ik aan begon, haha. Verhuizen is wel intensief en pittig, maar je leert om je overal thuis te voelen.”

De positieve insteek, daar houdt ze van. Annelien heeft best een druk leven, maar zo voelt ze het niet. ,,Ik doe allemaal dingen waar ik blij van word en energie van krijg. En daar ben ik dankbaar voor. In de praktijk waar ik werk zie en hoor ik ook veel ellende, dan denk je al snel: tel je zegeningen.” Ze werkt nu nog in een praktijk in Nieuwendijk, maar gaat binnenkort ook naar Alphen, vertelt ze. ,,Naar huisartsenpraktijk Het Centrum.”

Behalve moeder, echtgenote en huisarts is ze vrijwilligster bij zwembad De Hazelaar en in de kerk, speelt in een band als zangeres en gitarist en kookt graag voor anderen. ,,Ach ja, vaak kun je dingen combineren. Ik zwem zelf bij de Hazelaar, en sinds kort zit ik ook als toezichthouder aan het bad, ook heel gezellig. Of ze blij met me waren als badjuf? Nou, ze wisten dat het met die EHBO wel goed zit, haha.”

Ze doet het met plezier, vertelt ze. ,,Toen de scholen dicht waren en de kinderen allemaal thuis zaten, zijn we leuke dingen gaan doen voor eenzame ouderen. Kaarten maken met handjes en kusjes en die bij de ouderen door de bus gedaan. Kinderen zoet en ouderen blij.”

Omdat ze ‘weleens wat hoort’ is ze regelmatig extra maaltijd aan het koken. Schouderophalend: ,,Of ik nu voor zes kook of voor tien, dat maakt mij niet uit. Als ik er mensen mee kan helpen, doe ik het graag. We hebben ook regelmatig gasten aan tafel, mensen die met ons mee-eten. Leuk en ook leerzaam voor de kinderen.”

Ze heeft ruimte, zegt Annelien. ,,Ik denk altijd dat ik nog wel tijd over heb. Ik heb ruimte om te geven, iets te doen voor anderen. Dat gevoel is heerlijk, daar word ik heel blij van.”

Annelien heeft een christelijke levensovertuiging en die is belangrijk voor haar. ,,Het geloof in God geeft mij heel veel rust en is een basis in mijn leven. Ik hoop dat ik de liefde van God door kan geven aan anderen. Ik doe wat ik doe, dat voelt relaxed. En ik doe wat ik kán en dat voelt goed.”

‘Of ik voor zes kook of voor tien, dat maakt mij niet uit’