Nieuwe expositie Galerie Alphen Art

Cultuur
Landschap door Kardia Meijer
Landschap door Kardia Meijer Foto: Galerie Alphen Art

ALPHEN AAN DEN RIJN- Galerie Alphen Art heeft vanaf vrijdag een nieuwe expositie in De Aarhof. Verschillende kunstenaars werken mee aan de expositie die ‘kunstzinnige’ visies in schilder- en driedimensionaal werk laat zien. De expositie is te zien tot en met woensdag 13 oktober op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Galerie Alphen Art is onderdeel van Stichting STA-ART wat staat voor Stichting Alphen Art. De stichting is een kunstenaarscollectief waar elke kunstenaar deelnemer van mag worden. De kunstenaars die deelnemen in de stichting kunnen exposities houden en activiteiten organiseren. Aan de komende expositie hebben zes kunstenaars deelgenomen. 

Ton Hendriks zegt dat hij twee aspecten van zichzelf gaat laten zien voor deze expositie: zijn binnen- en zijn buitenwereld. 

Saskia Vergunst

Saskia Vergunst hergebruikt afgedankte spullen. Vergunst noemt zichzelf ook een oudvinder, omdat ze oude dingen nieuw maakt. Ger Bonninga beeldt wiskundige voorwerpen uit als reliëfcomposities. Dat betekent dat hij driedimensionale beeldbouwkundige afbeeldingen maakt. Carla Bosman maakt abstracte schilderijen. Volgens Galerie Alphen Art zijn de schilderijen erg kleurrijk en spat de actie er letterlijk en figuurlijk van af. Kim van de Baars maakt stillevens. Stillevens zijn schilderijen van levenloze of roerloze objecten. De laatste kunstenaar is Kardia Meijer. Meijer schildert bloemenvelden en landschappen.

Meer informatie en tijden

De expositie is elke dag van 12.00 tot 17.00 uur te zien. Op zaterdag is de tentoonstelling van 11.00 tot 16.00 uur te zien.