Regenboog Alliantie gaat van start in Alphen

Nieuws
Arno Klos en Bernard Lautenslager van de Regenboog Alliantie Alphen aan den Rijn.
Arno Klos en Bernard Lautenslager van de Regenboog Alliantie Alphen aan den Rijn. Foto: Joost de Mooij

ALPHEN AAN DEN RIJN- De regenbooggemeente Alphen aan den Rijn heeft bijgedragen aan het oprichten van de Regenboog Alliantie. Deze alliantie bestaat uit vrijwilligers vanuit de LHBTIQ-gemeenschap en mensen daarbuiten.

De Regenboog Alliantie is belangenbehartiger voor lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, intersekse en queer personen (LHBTIQ) en zet zich in voor deze gemeenschap. De Regenboog Alliantie wil werken aan het houden van activiteiten voor de LHBTIQ-gemeenschap en uiteraard alle andere geïnteresseerden.

Zo hebben binnenkort de maandelijkse diners weer plaats. Het eerste diner staat gepland op 29 oktober om 17.00 uur bij de Tapperij in de Hooftstraat in Alphen. Aanmelden kan via info@regenboogalliantiealphen.nl en iedereen is welkom.

In de Week van Respect, 8 tot 12 november, volgt meer informatie over de Regenboog Alliantie en hun activiteiten.

Op Coming Out Day op maandag was de Regenboog Alliantie ook aanwezig bij het gemeentehuis. Wethouder Han de Jager hees om 8.45 uur de regenboogvlag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat iemand openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: de coming-out. Ook hierbij is iedereen welkom bij de vlaggenmast.