Eerste kinderraadsvergadering is geweest

Nieuws
De kinderraad van Alphen aan den Rijn heeft voor de eerste keer vergaderd.
De kinderraad van Alphen aan den Rijn heeft voor de eerste keer vergaderd. Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- De kinderraad van Alphen aan den Rijn is voor de eerste keer bij elkaar geweest. Burgemeester Liesbeth Spies en kinderburgemeester Safae openden de vergadering officieel en daarna gingen de kinderraadsleden aan de slag om elkaar te leren kennen en onderwerpen te bedenken. Gelijk aan vorig jaar hebben zij 10.000 euro om uit te geven aan onderwerp(en) die zij belangrijk vinden. 

Het zijn onderwerpen waar ze dit jaar samen het verschil in willen maken. In deze eerste vergadering kozen de kinderen onder begeleiding van wethouder Schotanus drie thema’s die ze willen uitwerken.

Er kwamen serieuze onderwerpen langs. Van niet meer pesten, sporten voor kinderen met beperking, schooldieren in de klas, speeltuinen voor grotere kinderen, minder afval en plastic tot zorg voor vluchtelingen. De top drie thema’s is:

1.        Maatschappij: Stop pesten, gelijkheid, zorg voor vluchtelingen

2.        Milieu, natuur en klimaat: Beter mee omgaan

3.    Onderwijs: Meer bijles vanaf groep 5, lessen voor kinderen met dyslexie, moestuin op school, dieren op school

De kinderwethouders gaan de komende periode met deze onderwerpen aan de slag en werken de ideeën verder uit voor de kinderraad. De kinderraad besluit daarna waar 10.000 euro aan wordt uitgegeven.