Beweeggroepen beginnen bij Fysio Topfit

Algemeen
De kinderfysiotherapeuten van Fysio Topfit beginnen vanaf 1 november met het aanbieden van beweeggroepen.
De kinderfysiotherapeuten van Fysio Topfit beginnen vanaf 1 november met het aanbieden van beweeggroepen. Foto: Aangeleverd

BOSKOOP- De kinderfysiotherapeuten van Fysio Topfit beginnen vanaf 1 november met het aanbieden van beweeggroepen, in de gymzaal van de Immanuelschool aan de Boomgaard in Boskoop. Alle kinderen van 4 tot en met 14 jaar zijn welkom.

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen 20 jaar geleden motorisch veel vaardiger waren dan nu. Als kinderen zich motorisch minder goed ontwikkelen hebben zij, naast een minder actieve leefstijl als kind, ook een minder actieve leefstijl naarmate ze groter worden. Vaak blijft dat zo in de rest van hun leven. Ook zijn deze kinderen vaak minder vaardig en hebben hierdoor kans op een verhoogde BMI.

De beweeggroepen zijn gericht op het ervaren van plezier in bewegen die de motorische vaardigheden extra uitdagen. Hierbij worden de oefeningen aangepast op het niveau van het kind. De groepen worden onderverdeeld in 2 leeftijdscategorieën (4-7 en 8-14 jaar).

Tijdens het sporten worden er leeftijdsgebonden oefeningen aangeboden waarbij gewerkt wordt met verschillende thema’s.

Aanmelden

Uw kind aanmelden kan via telefoonnummer 0172-212147 of per e-mail via info@fysiotopfit.nl. De kosten voor deelname zijn € 5,- per keer of bij 2 keer per week € 8,-. Kijk op www.fysiotopfit.nl voor de mogelijkheden.