Jenny Alberts doneert maar liefst 75 dozen eieren aan Voedselbank

Nieuws
Jenny Alberts heeft eierer4en gedoneerd aan de Voedselbank, rechts Pauliene Boerefijn van De Goudreinet.
Jenny Alberts heeft eierer4en gedoneerd aan de Voedselbank, rechts Pauliene Boerefijn van De Goudreinet. Foto: Rijk Huisman

ALPHEN AAN DEN RIJN – “Van mijn eerste AOW heb ik 75 dozen eieren gedoneerd aan de Alphense Voedselbank”, vertelt Jenny Alberts-van Beem. “De cliënten van de Voedselbank krijgen eigenlijk nooit eieren en voor hen was het een aangename verrassing.” 

Rijk Huisman

Tijdens de afgelopen maanden was er nauwelijks ruimte voor feestelijkheden en toen Jenny ‘Van Drees’ ging trekken, greep ze deze gelegenheid aan om in de familiekring een feestje te bouwen. “Onze dochter, die drie jaar in Japan woont, was een paar weken over en dat maakte het feest compleet. In financieel opzicht hebben wij het goed genoeg om van onze welvaart te delen. Mijn voorkeur gaat dan wel uit naar goede doelen die voor mij concreet zijn, geen organisaties waar het nodige aan de strijkstok blijft hangen.” 

In natura

Een donatie in natura aan de Voedselbank was voor Jenny dan ook de normaalste zaak van de wereld. “Bij De Goudreinet, de groentezaak in winkelcentrum De Baronie, kwam ik op het idee om eieren te doneren aan de Voedselbank en De Goudreinet werkte daar graag aan mee.” Dat er een voedselbank voor nodig is om mensen te voorzien van de eerste levensbehoeften, vindt Jenny eigenlijk mensonterend. “Ik weet dat veel mensen zich ervoor schamen om de stap naar de voedselbank te maken. Je moet er bijvoorbeeld toch niet aan denken dat je zo weinig geld hebt dat je naar een verjaardag komt en geen cadeautje mee kunt nemen!”

Het is fijn als je iemand kunt helpen

Jenny is eraan gewend om verder te kijken dan haar eigen wereldje en breit graag shawls. “Er is altijd wel iemand die een shawl kan gebruiken. Zo las ik onlangs in de nieuwsbrief van de protestantse kerk Goede Bron van een inzamelingsactie voor vluchtelingen op Lesbos. Er worden vooral jassen en warme sokken gevraagd en ik denk dat shawls ook welkom zijn.” 

De donatie van de eieren geeft Jenny gewoon een goed gevoel. “Het is fijn als je iemand kunt helpen en wie weet is het spreekwoord ‘Goed voorbeeld doet goed volgen’ van toepassing.”

100 gezinnen

Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en omstreken voorziet elke week ongeveer 100 gezinnen en 100 alleenstaanden van de eerste levensbehoeften. “Dat doen we door alle gezinnen een ongeveer gelijk pakket te geven en alle alleenstaanden ook”, zegt voorzitter Dirk van Kampen. “Eieren zijn voor onze klanten een gewild product, iedereen heeft ze wel ‘nodig’ of vindt ze lekker. Des te moeilijker is het om 75 dozen onder 200 klanten te verdelen , maar met wat puzzelen heeft onze vrijwilligster die dit soort donaties uitdeelt, een verdeling gemaakt die rechtvaardig overkomt bij onze klanten. Natuurlijk zijn we altijd blij met iedere donatie.” 

Meer informatie over de Voedselbank Alphen aan den Rijn is te vinden op: 

www.voedselbankalphen.nl 

Cliënten van de Voedselbank Alphen aan den Rijn krijgen elk jaar een kerstpakket als steuntje in de rug.