Groot aanbod aan sportieve en creatieve proeflessen voor basisschoolleerlingen

Nieuws
Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen van Alphen Vitaal via hun school het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje.
Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen van Alphen Vitaal via hun school het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje. Foto: Alphen Vitaal

ALPHEN AAN DEN RIJN- Basisschoolleerlingen in de gemeente Alphen aan den Rijn ontvangen van Alphen Vitaal via hun school het Sjors Sportief en Sjors Creatief boekje. Het boekje staat vol het sportieve en culturele activiteiten zodat kinderen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met verschillende sporten en activiteiten.

De eerste exemplaren van het boekje zijn vorige week aangeboden aan wethouder Gert-Jan Schotanus en leerlingen van basisschool De Windroos. In het boekje staat een groot aanbod aan gratis of voordelige proeflessen en cursussen. “Het aanbod is laagdrempelig en er hoeft geen een abonnement of lidmaatschap afgesloten te worden. Van Accordeonlessen tot danslessen en van Freerunnen tot spaarpot versieren. Het aanbod is zo compleet dat er voor elk wat wils is. Alphen Vitaal is de verbindende factor die alle verenigingen bij elkaar brengt op een platform”, meent Alphen Vitaal. De organisatie hoopt dat kinderen een of meerdere lessen uitproberen zodat ze ontdekken wat bij ze past.

Boudewijn Koppen van Alphen Vitaal benadrukt hoe belangrijk het is dat kinderen naast school ook iets doen om te bewegen. “Onderzoekscijfers wijzen al jaren uit dat kinderen steeds minder bewegen. Sporten is van grote invloed op het welzijn van kinderen. Lichamelijk en emotioneel. Kinderen die lid zijn van een vereniging staan daarnaast vaak sterker in hun schoenen omdat ze deel uitmaken van een team. Ze leren denken aan een groter geheel en leren omgaan met normen en waarden binnen hun sport of vereniging.”

Het boekje biedt ook een groot aanbod aan schilderen en knutselen. “Creativiteit wordt vaak onderbelicht, maar is nodig om op te groeien tot een evenwichtig mens die out of the box kan denken, verbeeldingskracht heeft en nieuwe dingen kan bedenken/. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig kunnen inschrijven voor proeflessen bij een sportvereniging of cultuurinstelling. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden”, aldus de organisatie.

Aanmelden

Geïnteresseerde kinderen uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen zich aanmelden voor een activiteit via de onderstaande website. Gedurende het hele jaar komen er nieuwe activiteiten bij.

https://aanmelden.alphenvitaal.nl/activiteiten.