Binnenkort in Parkvilla

Cultuur
Samen met producer Zigo Brand Beats (Ricardo Lipsius) gaan jongeren aan de slag met een eigen nummer.
Samen met producer Zigo Brand Beats (Ricardo Lipsius) gaan jongeren aan de slag met een eigen nummer. Foto: Parkvilla

Films

In verband met de nieuwe coronamaatregelen is een aantal films bij Parkvilla overdag te zien. Alle maatregelen zijn van kracht om met een gerust hart Parkvilla te bezoeken.

Les uns et les autres

Deze digitaal gerestaureerde film toont vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, tussen 1936 en 1980. In dat laatste jaar treffen de Amerikaanse Glenn en Suzan, Simon en Anne uit Parijs, de Duitse Karl en Madga en het Russische koppel Boris en Tatjana elkaar op een UNICEF-gala. Werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet, is het de muziek die hen, ondanks de grote verschillen, verbindt. 

Persona non Grata

Laura heeft een succesvolle debuutroman gepubliceerd waarin ze over haar jeugd schrijft, die vooral is getekend door pesterijen. Als haar broer gaat trouwen met het klasgenootje dat haar het vaakst heeft gepest, broedt zij op een manier om haar een hak te zetten.

Do Not Hesitate

Tijdens een vredesmissie zijn drie jonge soldaten op zichzelf aangewezen als hun militaire voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. De soldaten proberen het hoofd koel te houden.

Workshops muziek opnemen voor jongeren

De cultuurcoaches houden in samenwerking met Participe Jongerenwerk workshops muziek opnemen, rap & beats bij Buurthuis Briljantstraat voor alle jongeren uit Alphen aan den Rijn. Samen met producer Zigo Brand Beats (Ricardo Lipsius) gaan jongeren aan de slag met een eigen nummer. Op 9 en 19 december zijn er twee workshops gepland. Jongeren die zin hebben om te leren mixen, beats maken, teksten schrijven om wat op te nemen, kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar cultuurcoaches@parkvilla.nl of een bericht via Instagram: @cultuurcoachalphen. Check @cultuurcoachalphen op Instagram voor updates over tijden en data. In verband met alle maatregelen rondom corona kunnen deze wijzigen.

Fotografie voor beginners

Cursisten leren in deze cursus hoe een spiegelreflex- of systeemcamera echt werkt. De lesstof gaat niet over studiofotografie, maar over ‘echte’ fotografie met mensen en in privé omstandigheden. Na de cursus kan iedereen zijn of haar dierbaren beter en mooier op de foto zetten.

De docent vertelt wat fotografie is en hoopt in de eerste les van cursisten te horen, wat zij verwachten. Verder leert men de werking van alle knopjes van de camera. Tevens behandelt de docent de “manual” van de camera, sluitertijd, diafragma en iso. Dit is om te leren hoe dit kan worden gecombineerd om uiteindelijk de ideale foto te maken. Om de week krijgen cursisten les en een huiswerkopdracht. Deze opdracht wordt met de groep in de les besproken. Cursisten zullen de foto’s dus ouderwets moeten laten afdrukken.

Het is zeer leerzaam om naar andermans foto’s te kijken en deze te bespreken. Aan het eind van de cursus doen cursisten de eindopdracht. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van een spiegelreflex- of systeemcamera.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl