50ste expositie Galerie Alphen Art in De Aarhof

Cultuur
De Galerie in De Aarhof.
De Galerie in De Aarhof. Foto: Bert Verboon

ALPHEN- De nieuwe, jubileum-vijftigste expositie in De Aarhof is aanleiding voor het thema feest. Deelnemende kunstenaars van Sta-Art zijn uitgenodigd voor deze expositie werken in te leveren met dat thema. Daaraan is volop gehoor gegeven en het resultaat is een feestje op zich. Vrijwel alle disciplines in de beeldende kunst zijn volgens de organisatie vertegenwoordigd. Door de coronamaatregelen zit een feestelijke opening er helaas niet in. Wel is op vrijdag 24 december de expositie voor het eerst te bezichtigen.

In de galerie is een Art-Shop gevestigd, waar deelnemers van de stichting kleine kunstwerkjes aanbieden tegen, volgens de organisatie, schappelijke prijzen. Stichting Sta-Art en daarmee Galerie Alphen Art wil een knooppunt zijn voor kunstzinnige uitingen en dat laten zien aan een zo groot mogelijk publiek. De galerie exposeert niet alleen 2- en 3-dimensionale kunst, maar biedt ook mogelijkheden voor andere activiteiten, bijvoorbeeld boekpresentaties, creatieve workshops en dergelijke. De tentoonstelling is tot en met 2 februari 2022 te bezichtigen. Sta-Art is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 12.00 - 17.00 uur en zaterdag van 11.00 - 16.00 uur. Sinds 2017 heeft kunstenaarscollectief Sta-Art een galerie in De Aarhof. De galerie biedt deelnemers aan het collectief ruimte om naar buiten te treden met hun werk.

Deze plek bleek voor zowel kunstenaars als publiek een gouden greep

 De eerste galerieruimte in De Aarhof werd door de toenmalige eigenaar van het winkelcentrum beschikbaar gesteld om leegstaande winkelruimte midden in De Aarhof “bewoond” te houden. Na 2,5 jaar bood de nieuwe eigenaar van De Aarhof, zelf een groot kunstliefhebber, vervangende ruimte: het bekende filiaal van Halfords was vrijgekomen.

Deze plek bleek voor zowel kunstenaars als publiek een gouden greep: licht en ruimte, aan de rand van De Aarhof, naast de ingang aan de Aarkade waardoor bezoekers gemakkelijk in en uit kunnen lopen. Na twee jaar is de galerie een bekende plek geworden op die locatie. Veel kunstenaars én bezoekers wisten inmiddels de weg te vinden op een van de dagen dat de galerie is geopend. “Dat de galerie op veel tijdstippen geopend kán zijn is te danken aan de vrijwilligers en deelnemers die zich inzetten om nieuwe exposities in te richten, gasten te ontvangen en enthousiast te vertellen over het geëxposeerde werk. 49 keer is er van expositie gewisseld sinds Galerie Alphen Art in De Aarhof is. 49 succesvolle exposities waarin telkens werk was te zien van tenminste acht verschillende kunstenaars in een verscheidenheid aan kunstvormen”, aldus Sta-Art.