De pubquiz keert terug in Castellum

Cultuur
Castellum en de dolenthousiaste Pubquizmasters brengen vanaf februari weer maandelijks op dinsdagavond een hilarische pubquiz.
Castellum en de dolenthousiaste Pubquizmasters brengen vanaf februari weer maandelijks op dinsdagavond een hilarische pubquiz. (Foto: Castellum)

ALPHEN AAN DEN RIJN- Castellum en de dolenthousiaste Pubquizmasters brengen vanaf februari weer maandelijks op dinsdagavond een hilarische pubquiz, waarbij de vragen de deelnemers om de oren vliegen. Sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes: alles komt volgens Castellum aan bod! “De pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond, want wie gaat er naar huis met de beker?”

Het programma van een pubquiz ziet er als volgt uit: De quizmaster legt het verloop uit aan de deelnemers. Dan gaat de pubquiz van start, en worden de vragen in rondes van 10 (open) vragen op de deelnemers afgevuurd. Zij overleggen met de rest van de teamleden en schrijven dan - hopelijk - het juiste antwoord op het antwoordvel. De vragen worden niet alleen gesteld door de quizmaster, maar komen ook in de vorm van fotorondes (‘van wie is deze baard?’ of ‘hoe heet dit dier?’) en muziekrondes (‘wie zong deze smartlap?’ of ‘hoe heet deze meidenband?’). Tussen de rondes door worden nog andere spellen gespeeld zoals ‘Petje Op / Petje Af’. Na elke ronde worden de formulieren verzameld en nagekeken, en worden juiste antwoorden beloond met punten. Het team dat na zes rondes de meeste punten heeft verzameld, mag zich pubquizkampioen noemen. Je koopt één kaart voor een team à € 29,50. Een team bestaat uit maximaal vijf personen.

Inloop: 19.30 uur
Aanvang Pubquiz in Rijn foyer: 20.00 uur

Het adres van Castellum is Rijnplein 1-3.

Groot-Brittannië

Een pubquiz is een uit Groot-Brittannië overgewaaid fenomeen waarbij teams van ongeveer vijf personen het tegen elkaar opnemen op het gebied van allerhande onderwerpen zoals sport, aardrijkskunde, algemeen, actualiteit, muziek, films, etc. Het evenement heeft niets te maken met IQ, maar álles met het vermogen om op het juiste moment het juiste antwoord op “weetjes” uit het geheugen naar boven te halen. Daarom staat de pubquiz volgens Castellum garant voor een paar uur plezier voor jong en oud, man en vrouw, op elk niveau. Tijdens de quiz blijft de bar natuurlijk geopend, zodat ook de meest dorstige deelnemers door kunnen blijven spelen.