Lichtshow met open podium in kerk

Cultuur
De 100-jarige Adventskerk luidt  op 10, 11 en 12 februari het bijzondere feestjaar in met een lichtshow
De 100-jarige Adventskerk luidt op 10, 11 en 12 februari het bijzondere feestjaar in met een lichtshow (Foto: Aangeleverd)

ALPHEN- De 100-jarige Adventskerk luidt op 10, 11 en 12 februari het bijzondere feestjaar in met een lichtshow. Op deze dagen staat er in de avonduren tussen 19.00 en 22.00 uur een vleugel voor de hoofdingang van de Adventskerk.

 Deze vleugel mag worden bespeeld door iedereen die dit kan. En bijzonder hieraan is dat de pianist met haar of zijn pianospel een lichtshow in werking zet, dat te zien is op de buitenkant van de kerk.

“Keys of Light, zoals de lichtshow heet, is een interactieve piano-installatie voor iedereen, waarbij de pianist het werk kan co-creëren door de piano te bespelen. Elke noot creëert een lichtpuls of visueel element dat de aard van die toon vertegenwoordigt, geprojecteerd op de Adventskerk. “Wij delen de vleugel, deel jij je talent?”, vult Jan de Kruijf voorzitter van Stichting Vrienden van de Adventskerk aan, die met dit voltallige bestuur en een aantal kerkleden de jubileumcommissie vormt.

Inschrijven mag én kan iedereen die een piano kan bespelen. Leeftijd is daarbij niet belangrijk. Via de website van de stichting is het mogelijk je aan te melden. Elke deelnemer krijgt op de gekozen avond een tijdsslot van maximaal 10 minuten om zijn of haar kunsten op de piano te delen. Klassieke muziek, moderne muziek of popmuziek. Het mag allemaal. Het meegekomen publiek, passanten en muziekliefhebbers kunnen genieten van het pianospel en meteen een unieke lichtshow aanschouwen. “Ondanks de moeilijke tijd waarin we leven met corona, proberen we zoveel mogelijk naar elkaar om te zien”, aldus De Kruijf.