Boskoopse beachers streden tijdens het NK King of the Court

Nieuws
De drie Boskoopse beachvolleyballers die deelnamen aan het NK King of the Court: Sam van der Loo (links), Jonas Oudijk (midden) en Eric Jan Rothfusz (rechts).
De drie Boskoopse beachvolleyballers die deelnamen aan het NK King of the Court: Sam van der Loo (links), Jonas Oudijk (midden) en Eric Jan Rothfusz (rechts). Foto: Hanno van der Loo

BOSKOOP/BREDA- Het Nederlandse Kampioenschap ‘King of the Court’ is afgelopen weekend in Breda gespeeld. Dat is een moderne vorm van beachvolleybal waarin vijf teams het in een roulatiesysteem tegen elkaar opnemen en het publiek op het puntje van de stoel zit. Maar liefst drie Boskopers namen deel aan dit NK: ‘nestor’ Eric Jan Rothfusz en ‘jonkies’ Jonas Oudijk en Sam van der Loo. 

Het toernooi was zeer sterk bezet, want met uitzondering van Olympiagangers Brouwer/Meeuwsen waren alle Nederlandse topteams present. Op basis van de resultaten in het voorgaande weekend kwamen alle drie de Boskopers met positieve verwachtingen aan de start. 

In de tweede ronde kwamen Oudijk en Rothfusz elkaar tegen.

Eerste divisie

Oudijk had met partner Bas van Gilst namelijk een toernooi in de eerste divisie gewonnen, Rothfusz werd (met Jeroen van Zwieten) tweede in het topdivisietoernooi in Bilthoven en Van der Loo haalde (met Rik Damen) voor het eerst de halve finale in de eredivisie, die in Heerenveen werd gespeeld. Daarin gingen er helaas drie matchpoints verloren, waardoor het jonge team op een prima vierde plaats eindigde.

Stroeve start

In de eerste ronde van het NK speelden Rothfusz en Van der Loo in dezelfde groep. Na een wat stroeve start werd Van der Loo gemakkelijke tweede, wat directe plaatsing voor de derde ronde opleverde. Rothfusz had het lastiger, maar plaatste zich wel voor de tweede ronde. Datzelfde deed Oudijk, die in een van de andere groepen een vierde plaats behaalde. In de tweede ronde kwamen Oudijk en Rothfusz elkaar tegen. Rothfusz won dit onderlinge duel, maar beide spelers wisten zich helaas niet te plaatsen voor de derde ronde. 

Maar helaas raakte de bal de antenne.

Ultieme poging

In die derde ronde ging Van der Loo goed van start, maar met het team Varenhorst/Van de Velde onder hun tegenstanders was het steeds moeilijker om aan de koningszijde van het veld te komen, waar de punten kunnen worden gescoord. Met nog een paar seconden op de klok kreeg het team toch een ultieme kans om het ene benodigde punt te maken dat plaatsing voor de halve finale zou betekenen, maar helaas raakte de bal de antenne. Een elfde plaats was daarmee het eindresultaat. In de komende weken nemen de Boskopers weer deel aan de ‘normale’ toernooien in het hele land, op weg naar het hoogtepunt van het seizoen: het NK op het strand van Scheveningen, dat van 21 t/m 23 augustus plaatsheeft.

Olympische Spelen

Tijdens de Olympische Spelen doet Nederland ook mee in het beachvolleybal. De sport maakt sinds Atlanta 1996 deel uit van de spelen.

 Sam van der Loo en Rik Damen in actie.