Betaald gebruik Ecopark vanaf 13de bezoek uitgesteld

Nieuws
Voorlopig kunt u nog steeds gratis uw afval wegbrengen.
Voorlopig kunt u nog steeds gratis uw afval wegbrengen. Foto: gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN- Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn hoeven pas per 1 januari volgend jaar te betalen vanaf hun dertiende bezoek aan afvalbrengstation Ecopark de Limes.

De gemeenteraad had ermee ingestemd dat inwoners per 1 augustus dit jaar 14,95 euro per keer betalen na twaalf gratis bezoeken aan het Ecopark. Wegens technische problemen heeft de invoering van deze maatregel vertraging opgelopen.

Gemiddeld komen inwoners twee of drie keer per jaar naar het Ecopark. Voor de meeste inwoners blijft het gebruik van het afvalbrengstation dan ook gratis. De gemeente voert het tarief vooral in om bedrijven te weren die hun grofvuil illegaal naar het Ecopark brengen. Zij zijn namelijk verplicht om hun afval af te voeren via een inzamelbedrijf.

Het toegangssysteem bij de poort van het Ecopark telt het aantal bezoeken per afvalpas. Na het twaalfde bezoek per jaar rekent de bezoeker bij een volgend bezoek aan de poort van het Ecopark € 14,95 af met een pinbetaling. De bezoeken aan het Ecopark worden via de afvalpas geregistreerd. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) mag dit worden geregistreerd om het aanbieden van het bedrijfsafval in goede banen te leiden.

Vóór de ingangsdatum van 1 januari volgend jaar is nog een testperiode. Zodra meer informatie beschikbaar is, informeert de gemeente u hierover.

Om uw afval weg te brengen bij Ecopark De Limes kunt u een afspraak maken via https://www.alphenaandenrijn.nl/Inwoners_en_bedrijven/Afval/Afvalbrengstation_Ecopark_De_Limes