Boekenmarkt Amnesty International

Nieuws
Er zijn boeken te kopen voor het goede doel.
Er zijn boeken te kopen voor het goede doel. (Foto: Amnesty Boskoop)

Boekenmarkt Amnesty op Gouweplein

BOSKOOP- Ook dit jaar kan de Amnesty-groep Boskoop vanwege corona zijn jaarlijkse boekenmarkt niet in gebouw ‘De Brug’ houden. Als alternatief staat Amnesty nu op 7, 14 en 21 augustus met een boekenkraam op de zaterdagmarkt op het Gouweplein. Kom eens langs om te snuffelen in de vele literaire romans, (streek)romans, thrillers, kinderboeken, hobbyboeken, strips enz. Iedere week zijn er weer andere boeken te koop.

De opbrengst komt geheel ten goede aan het werk van Amnesty International voor een rechtvaardige wereld, waarin iedereen gelijke mensenrechten heeft en in vrijheid kan leven. Zoals voor twee activisten uit Nigeria, Larry Emmanuel en Viktor Anene Udoka. Emmanuel en Anene Udoka zijn op 5 april door onbekende mannen gemarteld. Zij zaten 72 dagen gevangen vanwege hun deelname aan een vreedzaam protest tegen corruptie en de slechte mensenrechtensituatie in hun land. Amnesty International is van mening dat de aanklachten tegen Larry Emmanuel en Victor Anene Udoka zijn verzonnen om te belemmeren dat ze vreedzaam gebruikmaken van hun recht op vrijheid van vergadering en meningsuiting 

De aandacht die Amnesty voor hun zaak vroeg, zorgde voor veel zichtbaarheid en voerde de druk op de autoriteiten op hen niet langer in hechtenis te houden. “Eén ding is zeker”, lieten Larry Emmanuel en Viktor Anene Udoka na hun vrijlating weten. “Amnesty International heeft een grote rol gespeeld bij het oproepen tot onze vrijlating. We waarderen alles wat Amnesty International-activisten voor ons hebben gedaan. Dankjewel.”

Ook dit jaar kunnen we geen boekenmarkt in gebouw ‘De Brug’ houden. Daarom staan we in augustus 3 zaterdagen met een kraam op de weekmarkt in Boskoop.

Graag tot ziens bij de boekenkraam!.
Info: tel. 0172-217143 of www.boskoop.amnesty.nl