David laat Alphenaren kennismaken met allerlei wereldkeukens

Nieuws
David Dimsa: ‘Deze maand zijn wij weer begonnen met Aanschuiftafel Millennium’.
David Dimsa: ‘Deze maand zijn wij weer begonnen met Aanschuiftafel Millennium’. Foto: Marieke Roggeveen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Kort na de opening van restaurant Millennium onder de Panoramaflat aan de Uranusstraat in Alpen, in oktober 2020, werden de coronaregels aangescherpt. Het zou tot juni dit jaar duren voordat eigenaar David Dimsa de inwoners van Alphen aan den Rijn eindelijk kon laten kennismaken met gerechten uit verschillende wereldkeukens.

Marieke Roggeveen

“Dat wij de deuren zo snel na de opening moesten sluiten, was een flinke tegenvaller”, vertelt David. “Ik ben daarom heel blij en trots dat ik op deze mooie plek nu weer gasten mag ontvangen.” De van oorsprong Roemeense David Dimsa heeft bijna twintig jaar ervaring in de horeca waar hij in verschillende internationale keukens de leiding had. “Dit heb ik altijd met veel plezier gedaan, maar nu was voor mij de tijd aangebroken om met mijn kennis en ervaring een eigen restaurant te openen. 

‘Wij zijn er voor iedereen in Alphen en omstreken’

Dit was ook een gezamenlijke droom van mij en mijn vrouw. Deze droom is nu uitgekomen, en ook nog eens op zo’n mooie locatie. Eerder zat hier restaurant De Vrienden, waarvan ik de aankleding met enkele details naar eigen smaak heb aangepast. Ook beschikt de eetzaal nu over een gezellige loungehoek en is het terras aangekleed met planten.”

Voor iedereen

Nadat Millennium in juni weer de deuren mocht openen, hebben al veel Alphenaren het restaurant bezocht. In de eerste plaats met name bewoners van Driehoorne, maar ook steeds meer bewoners van de aangrenzende woonwijk in Nieuwe Sloot weten de weg naar het restaurant te vinden. “Door de mond-tot-mondreclame komen nu ook meer mensen buiten de wijk bij ons binnen”, vervolgt David. “Wij merken dat veel mensen denken dat ons restaurant alleen toegankelijk is voor bewoners uit Driehoorne, maar wij zijn er voor iedereen in Alphen aan den Rijn en omstreken.”

Terras aan het water

Naast een sfeervolle eetzaal heeft Millennium een ruim terras aan het water en beschikt het over twee zalen die afzonderlijk of samen kunnen worden afgehuurd. “Dit kan voor van alles zijn”, vult David aan. “Vergaderingen, verjaardagen, condoleances, recepties, clubbijeenkomsten, koffietafels… en nog heel veel meer, en alles op maat.” Na deze uitleg vertelt David gepassioneerd over de gerechten op de uitgebreide menukaart. “Wij hebben een internationaal geïnspireerde keuken, met gerechten uit Italië, Griekenland, de Balkanlanden, en uiteraard ook uit Nederland: van pasta Carbonara tot Sac Kavurma, van mixed tapas tot zeetong, en nog heel veel meer. Wij werken met verse kwaliteitsproducten en eigen recepten en een groot deel van de gerechten is huisgemaakt. Van dinsdag tot en met zondag kunnen gasten vanaf 11.00 uur bij ons genieten van koffie met gebak, een lunch, een borrel of een diner. Ook het afhalen en bezorgen van gerechten behoort tot de mogelijkheden.”

Aanschuiftafel 

“Deze maand zijn wij weer begonnen met Aanschuiftafel Millennium”, vervolgt David. “Hierbij is iedereen welkom en niemand zit alleen. Wij bieden een overheerlijk 3-gangen keuzemenu. Er is plek voor vijftig personen (vooraf reserveren: 0172-786780) en het diner start om 17.30 uur. De eerste aanschuiftafel was heel snel uitverkocht, binnen één dag zaten wij al vol. De volgende aanschuiftafel staat gepland op woensdag 22 september. Het is de bedoeling dat wij dit één keer per twee weken gaan aanbieden.” David kijkt tevreden rond en zegt dan uit de grond van zijn hart: “Ik ben echt heel blij dat het restaurant weer open is en dat ik hier elke dag vol passie en enthousiasme mag werken!”

www.restaurantmillennium.nl