Opening Boskoop 800 bij hefbrug: ‘Wij knallen erin!’

Nieuws
Organisator Cynthia Korver en drummer Olaf Fase kijken uit naar de opening van Boskoop 800, op 4 februari 2022.
Organisator Cynthia Korver en drummer Olaf Fase kijken uit naar de opening van Boskoop 800, op 4 februari 2022. Foto: Morvenna Goudkade

BOSKOOP – De viering van het jubileumjaar, 800 jaar Boskoop, krijgt steeds meer vorm. Alle leden van het organisatieteam hebben hun eigen taken. Voor Cynthia Korver (44) is dat de opening van het feestjaar, op 4 februari 2022. De Boskoopse is druk met de voorbereidingen van een waar megaspektakel. Met een hoofdrol voor de beroemde drummer Olaf Fase (45). 

Morvenna Goudkade

Wat er gaat gebeuren op 4 februari? Denk aan een sensationele slagwerk-act met dj, een spetterende flyboardshow op de Gouwe, omlijst door 300 muzikanten en een foodtruckfestival. En dat alles rond de hefbrug. “Er is nog meer, maar daar kan ik nog niets over vertellen”, zegt Korver. Alsof dit al niet zeer indrukwekkend is. Drummer Olaf Fase noemt het een ‘waanzinnig evenement’. “Ik ben enorm vereerd dat ik hiervoor ben gevraagd.”

Er komt een gigantische show aan vier kanten van de hefbrug

Fase komt met een ponton op de Gouwe en verzorgt daar een slagwerkshow. “Samen met een dj, met vette beats. Het wordt een visueel en muzikaal spektakel. Wij knallen erin!” Korver zit er stralend bij. “Ik krijg er kippenvel van. Zoiets als dit heb ik nog nooit gedaan, maar het is geweldig om iets voor je dorp te betekenen. Natuurlijk is het veel werk. Ik ben er elke week mee bezig en nu iedere dag, maar het is zo leuk om te doen. En er zijn heel veel mensen die willen helpen. Boskoop 800 gaat steeds meer leven. Ik ben heel blij.”

Boskoop 800 gaat steeds meer leven

Olaf Fase, een van haar topacts, is ook blij. Hij groeide op in Boskoop en ontdekte daar slagwerk bij de harmonie. Hij nam drumles, ging naar het conservatorium en daarna volgde een leven vol muziek. Tegenwoordig woont hij in Groesbeek met zijn vriendin. Niet alleen heeft hij een eigen muziekschool, hij drumt ook voor Waylon, werkt samen met Cesar Zuiderwijk van Golden Earring, zit als drummer bij grote musicals als Sister Act en Zorro en is lid van de beroemde percussieband Slagerij van Kampen. Hij is dus wel wat gewend, maar Boskoop 800 is toch extra bijzonder. “Hier komen straks allemaal mensen die ik ken. Ik speel hier voor eigen publiek. Niets zo eng als dat, haha. Mijn vader woont hier aan de Gouwe, die zit straks op de eerste rij. Vrienden staan hier aan de wal. Dat is echt een groot verschil met alle andere optredens.” 

Sfeervol verlicht

Organisator Cynthia wil nog wel wat meer vertellen over het openingsprogramma. Dat begint op 4 februari rond 18:00 uur. “Het is dan al donker en alles is heel sfeervol verlicht. We hebben muziek en fingerfood, overal staan foodtrucks en kraampjes. Dat is het Kom Effe Bomen Festival. Dan komen er 300 muzikanten, zowel volwassenen als kinderen, in samenwerking met de Boskoopse scholen. Zo tegen 20:00 uur verzamelt al het publiek zich  rond de Gouwe, aan vier kanten van de hefbrug en komt daar een gigantische show. En daarna gaat het festival weer verder, met muziek, eten en drinken.”

Groot verschil met alle andere optredens

Fase heeft nu al voorpret zegt hij. “Of ik al aan het oefenen ben? Ik oefen elke dag. Als ik een paar dagen niet drum, voel ik me niet lekker. Drummen is echt mijn leven. Daarom is dit zo speciaal. In Boskoop is het allemaal begonnen voor mij, dus drummen bij Boskoop 800 is echt ultiem.”

Korver kan ook niet wachten. “Het wordt helemaal geweldig.”