IVN Natuureducatie roept jongeren op voor groen traineeship

Nieuws
Jongeren aan de slag tijdens een eerdere workshop.
Jongeren aan de slag tijdens een eerdere workshop. Foto: IVN Natuureducatie

REGIO- IVN Natuureducatie roept jongeren in de regio Hollands Midden op om zich aan te melden voor een groen traineeship. Tijdens de workshop kunnen jongeren een dag per week helpen met het opknappen van een natuurgebied, woonwijken natuurvriendelijker maken of duurzame workshops voor kinderen ontwikkelen. Het is vandaag nog mogelijk om je gratis aan te melden. 

‘’Een gezonde wereld, waarin klimaatproblemen geen issue zijn. Veel jongeren dromen ervan. Ze liggen wakker van smeltende ijskappen, dieren en planten die met uitsterven bedreigd worden en staan te popelen iets voor de natuur te doen’’, stelt IVN Natuureducatie. De jongeren, tussen de 16 en 27 jaar, gaan samen met andere trainees aan de slag met een groen project. Zo leren ze volgens het IVN de wereld van natuur- en milieuorganisaties van binnenuit kennen.

Ervaringen van jongeren

Volgens de organisatie zijn de jongeren die tot nu toe hebben meegedaan heel enthousiast. Dennis (24) is een van hen. Hij noemt een groen traineeship ‘een kickstart voor het realiseren van zijn droom’. “Door het programma ga je dingen in de natuur zien die je normaal niet ziet”, meent Hannah (25). Maar ook dat iedere jongere aan het porgamma kan deelnemen, spreekt aan volgens het IVN.

Aanmelden

De nieuwe projecten lopen van eind september tot en met februari volgend jaar. De projecten zijn voor jongeren met of zonder groene ervaring. Aanmelden kan via de website van het IVN.

https://www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn