‘Elk kind mag dromen over later’

Nieuws
Leerlingen maken kennis met beroepen als architect, timmerman, illustrator en doktersassistente.
Leerlingen maken kennis met beroepen als architect, timmerman, illustrator en doktersassistente. ((Foto: School met de Bijbel))

BENTHUIZEN - “Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of tekenen, vier jaar of tien jaar oud, ieder kind is uniek en kan worden waar hij van droomt. Beroepen als astronaut, kok, timmerman of verpleegster. Kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Tijdens de landelijke Kinderboekenweek 2021 op de School met de Bijbel in Benthuizen mogen kinderen dromen van wat je later wilt worden.”

Volgens juf Aline van groep 3 mijmert en droomt elk kind over wat hij of zij worden wil. Haar leerlingen leren over de boswachter. Een boswachter uit het Bentwoud, Jonathan Leeuwis, bracht een bezoek aan haar groep. De kinderen hoorden van van hem wat het werk van de boswachter inhoudt en leerden veel over het dierenleven in het bos. Volgens juf Aline is het fijn dat het thema echt aansluit bij de belevingswereld van kinderen. “Daarnaast krijgt het leesonderwijs een boost door met elkaar boekjes over het thema te bekijken, zelf woorden te lezen en werkjes over de boswachter te maken. De kinderen worden ondergedompeld in letters en dat is juist zo belangrijk voor het leesproces.” 

De andere groepen van de School met de Bijbel maakten kennis met de beroepen van politieagent, doktersassistente, kraamverpleegkundige, timmerman, illustrator en architect. “Ook zij hebben verteld en laten zien wat hun beroep inhoudt, voor veel kinderen is dit een kennismaking met een nieuwe wereld.” Daarnaast hebben de ouders van de oudercommissie hun bijdrage geleverd. Via marktplaats werden er paspoppen gekocht om zo het thema van de Kinderboekweek beeldend te maken. De poppen zijn aangekleed als verpleegkundige en boswachter. De kinderen konden tijdens workshops ervaren hoe het is om bakker, kapper, bloemist, ict’er en architect te zijn. 

Op 15 oktober is er van 10.00 tot 10.30 uur een feestelijke afsluiting met een voorleeswedstrijd en een kinderboekenverkoop.

"Ieder kind is uniek en kan worden waar hij van droomt."