Op tijdreis naar 2046 met Hoorn des Tijds

Nieuws
We gaan een kleine tijdreis maken.
We gaan een kleine tijdreis maken. Foto: aangeleverd

ALPHEN AAN DEN RIJN- Jongeren kunnen op woensdag 27 en vrijdag 29 oktober in Bibliotheek Rijn en Venen gratis meedoen aan twee korte workshops rondom de opening van het kunstwerk De Hoorn Des Tijds. Jongeren tussen 12 en 18 jaar kunnen deelnemen aan de workshops van de Alphense cultuurcoaches, waarin je ‘actief en creatief wordt uitgedaagd na te denken over jouw persoonlijke item voor in de Hoorn des Tijd’. “We gaan een kleine tijdreis maken en hebben jouw creatieve ideeën en skills nodig om samen een oerknal tot stand te brengen.”

De Hoorn des Tijds, een kunstwerk van Frits Garenfeld, werd in 1996 geplaatst voor toenmalig Jongerencentrum Madonna (Nu: Poppodium MAX) als onderdeel van een project om jongeren te betrekken bij kunst. De jongeren die meededen aan dit project, legden persoonlijke voorwerpen in dit kunstwerk, waarna het voor 25 jaar werd dichtgemaakt. Vrijdag 1 oktober jl. werd de Hoorn des Tijds feestelijk opengemaakt door de kunstenaar zelf en de jongeren van toen. De voorwerpen uit het kunstwerk worden deze hele maand tentoongesteld in Bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn.

Eind november worden alle capsules feestelijk opgeborgen

Vul jouw tijdscapsule

De Hoorn wordt binnenkort verplaatst naar het Europapark. Kunstenaar Frits Garenfeld roept in samenwerking met Cultuurplatform KHABBAZ jongeren en alle inwoners op om een persoonlijk voorwerp of voorspelling voor 2046 aan de Hoorn toe te vertrouwen. Tot en met 7 november kunnen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn een capsule ophalen bij de bibliotheek in Alphen Centrum (eerste etage bij het gemeentearchief). Eind november worden alle capsules feestelijk opgeborgen in de nieuwe opgepoetste Hoorn op de nieuwe plek; op naar 2046.

Workshops

De workshops zijn van 15:00 tot 16:30 uur in Bibliotheek Rijn en Venen, vestiging Alphen centrum. Meld je aan voor één van de dagen via cultuurcoaches@parkvilla.nl.