Overeenkomst schoolgebouw Scala College

Nieuws
De ondertekening van de overeenkomst.
De ondertekening van de overeenkomst. Foto: Mus Kuijer

ALPHEN AAN DEN RIJN- De samenwerkingsovereenkomst voor de realisatie van het nieuwbouwproject van het Scala College in Alphen aan den Rijn is vorige week dinsdag getekend. De nieuwbouw aan de Henry Dunantweg wordt een vervanging van het schoolgebouw aan de Diamantstraat. De bouw van het schoolgebouw kan in november beginnen. Daar krijgen de bovenbouwklassen vmbo en havo vanaf 2023 hun lessen.

De overeenkomst is getekend door Frank de Wit, voorzitter college van bestuur van het Scala College & Coenecoop College, Martijn du Prie, directeur van Du Prie Bouw en Ontwikkeling, en de heren Berendsen en Van Maren, Homij Technische Installaties. “Het gebouw bestaat uit verschillende secties waar de diverse groepen hun eigen domein hebben. Het onderwijs is kleinschalig en gericht op persoonlijke begeleiding. Bovendien kan ook invulling worden gegeven aan de sportidentiteit van de school door een nieuwe sporthal”, meent de school.

Reacties

De Wit is erg blij dat de nieuwbouw van start gaat. “Ik ben blij dat we uitstekend onderwijs op maat mogen houden voor onze leerlingen. De vestiging aan de Diamantstraat is ruim 50 jaar oud en wij willen graag onderwijs verzorgen in een eigentijds en energievriendelijk gebouw. Wij streven naar een organisatie die samenwerking tussen leerlingen en medewerkers stimuleert en faciliteert om het onderwijs nog beter te maken. Het Scala College is een enorme fijne school waar iedereen zich veilig voelt en wordt gezien. Een nieuw schoolgebouw zorgt ervoor dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Ook Du Prie laat weten erg blij te zijn met dit project. “Wij zijn zeer vereerd dat wij geselecteerd zijn om ook deze school in Alphen te mogen realiseren. Het is een prachtige uitdaging om de nieuwbouw te integreren met een deel van het oude gebouw. Wij zien uit naar de prettige samenwerking met als einddoel weer een fantastische nieuwe school in Alphen voor de leerlingen.”

Missie school

Raymond Pet is samen met Ezra Meijer directeur van het Scala College. “Leerlingen in onze huidige eerste klas worden de eerste gebruikers van het nieuwe gebouw. We kijken er erg naar uit om in 2023 onze collega’s en onze leerlingen te ontvangen in een modern, toekomstgericht gebouw.” Volgens de school hebben leerlingen en docenten afgelopen jaren meegedacht over de inrichting en ontwerp van het nieuwe gebouw. De missie volgens de school is: ‘breed aanbod aan uitstekend, boeiend openbaar voortgezet onderwijs in het Groene Hart in veilige en fijne scholen’.

Meer informatie

Wilt u meer te weten komen? Voor meer informatie over het project kunt u naar de Scala-pagina van Du Prie: https://www.duprie.nl/scala/