Open koffie stichting WerkVinden Alphen

Nieuws
Buddy's helpen werkzoekende bij het vinden van een baan.
Buddy's helpen werkzoekende bij het vinden van een baan. Foto: Stichting WerkVinden Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Werkzoekende kunnen 2 november terecht bij een open koffie van Stichting WerkVinden Alphen. De stichting zet, naast workshops en informatiebijeenkomsten, sinds enige tijd buddy’s in die werkzoekenden helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Tijdens deze open koffie geeft buddy-coördinator Fré van de Werff een toelichting over wat het betekent om buddy te zijn. 

De stichting meent dat de buddy’s ervaringen meenemen uit het bedrijfsleven en als het ware een arm slaan om de werkzoekende om te helpen om naar voren te kijken en samen uit te stippelen wat het beste plan is om aan werk te komen. “Ze zijn goed op de hoogte van de regionale arbeidsmarkt, kennen het vacature aanbod en schakelen hun netwerk in. Essentieel is dat ze neutraal zijn en maar één gezamenlijk belang hebben en dat is jou weer aan een baan helpen. Hiervoor is een wederzijds vertrouwen een belangrijk fundament”, meent de stichting.

De stichting

De stichting is een vrijwilligersorganisatie die werkzoekenden in de regio helpt bij het vinden van werk. De hulp van WerkVinden bestaat o.a. uit: lezingen, workshops, informatiebijeenkomsten netwerken/wandelen en individuele begeleiding. 

Tijdens de bijeenkomst zal van De Werff verder uitleggen over de aanpak en werkwijze van een buddy. Het is van 10.00 tot 12.00 uur in de bibliotheek Rijn en Venen in Alphen aan den Rijn. Deelname is gratis.