Alphense zendmast kleurt oranje tijdens actie Orange the World

Nieuws
De zendmast kleurt oranje uit solidariteit.
De zendmast kleurt oranje uit solidariteit. Foto: archief

ALPHEN AAN DEN RIJN- De Soroptimistclub Alphen aan den Rijn en de gemeente Alphen aan den Rijn vragen ook dit jaar aandacht voor de wereldwijde actie: Orange the World. Dit is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen, die elk jaar van 25 november tot en met10 december plaatsheeft. De Alphense zendmast kleurt deze periode oranje uit solidariteit.

In meer dan 100 landen zijn er acties om aandacht te vragen voor geweld waarmee vrouwen en meisjes wereldwijd nog altijd worden geconfronteerd. De kleur oranje staat in deze context voor een zonsopgang in een stralende, optimistische toekomst zonder geweld voor iedere vrouwen ieder meisje, meent de de organisatie. Wereldwijd zijn er manifestaties en gebouwen oranje verlicht om duidelijk te maken dat geweld tegen vrouwen moet stoppen. Gebouwen die oranje kleuren zijn bijvoorbeeld: de Erasmusbrug in Rotterdam, het gemeentehuis in New York, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel en de historische Amman Citadel in Jordanië. 

Bent u slachtoffer van huiselijk geweld, of krijgt u signalen dat iemand anders hiermee te maken heeft?, dan kunt u voor advies terecht bij Veilig Thuis via veiligthuishollandsmidden.nl. Bij een onveilige thuissituatie kunnen volwassenen en kinderen ook snel de juiste hulp vinden via www.hulpapp.nl. Via deze website kunnen zij op een eenvoudige en duidelijke manier contact leggen met hulpinstanties die op het moment van zoeken ook daadwerkelijk bereikbaar zijn. In de HulpApp staan ook de contactgegevens van uw wijkagent.

Via fier.nl kunt u 24 uur per dag terecht voor hulp.