Slachtoffers schietincident Ridderhof niet gekort

Nieuws
2011 wordt nooit vergeten.
2011 wordt nooit vergeten. Foto: Marieke Roggeveen

ALPHEN AAN DEN RIJN- Slachtoffers van het schietincident in winkelcentrum De Ridderhof kunnen vanaf dit jaar in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Als de betreffende inwoners een bijstandsuitkering ontvangen, dan wordt deze schadevergoeding daarop niet gekort. Dat meldt de gemeente Alphen aan den Rijn. 

De gemeente heeft die regeling mogelijk gemaakt om ervoor te zorgen de schadevergoeding ook echt zijn doel dient. Ze roept de betreffende inwoners op om zich te melden bij het Serviceplein, zodat de gemeente hen hiermee verder kunnen helpen.

Het schietincident in 2011 en de nasleep ervan zijn zelfs 10 jaar later nog steeds voel- en merkbaar. De stichting Vergoeding schade Slachtoffers Schietincident Alphen aan den Rijn (VSSA) zorgt voor de schadevergoedingen van de politie aan gedupeerden van het schietincident Ridderhof. De VSSA keert de schadevergoedingen uit. Om er zeker van te zijn dat inwoners die een schadevergoeding krijgen in de toekomst niet worden gekort op hun bijstandsuitkering is het nodig dat zij zich melden bij het Serviceplein van de gemeente.

Bent u ook slachtoffer en heeft u uw claim nog niet ingediend bij VSSA? Dan roept de gemeente op om dat alsnog te doen via de website van de VSSA.