Winterzwemmen van start in De Hoorn

Nieuws
Het winterzwemmen gaat door tot en met 9 januari.
Het winterzwemmen gaat door tot en met 9 januari. Foto: Zwembad De Hoorn

ALPHEN AAN DEN RIJN- Zwemmers van zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn zijn maandag in alle vroegte begonnen met het winterzwemmen. Winterzwemmen is banen zwemmen in de frisse lucht. Het water is verwarmd naar 21 graden, waardoor het aangenaam aanvoelt. Het zwemmen gaat door tot en met 9 januari.

“De sfeer zat er al direct goed in. De kerstbomen, kerstmuziek, vele lampjes en warme chocolademelk na afloop maken van het Winterzwemmen een echte belevenis”, vertelt het zwembad. Exploitant De Thermen2 merkt dat er vanuit heel Nederland vraag is naar buiten zwemmen. Mitchel Hoogervorst is de vestigingsmanager van het zwembad. Hij vertelt: “Wij zijn het tweede buitenbad dat momenteel open is voor winterzwemmen, dus net als vorig jaar weten mensen uit heel Nederland ons weer te vinden om lekker banen te zwemmen. Het verschil met andere jaren is dat er, mede door de sluiting om 17.00 uur, nu vaker ook door kinderen wordt gezwommen voordat hun schooldag begint.”

Eerdere opening

In januari werd het zwembad ook al geopend. Wethouder Schotanus liet destijds aan deze krant weten daar erg blij mee te zijn. “Ik juich dit initiatief toe. Ik vind het heel goed dat de organisatie in heeft gespeeld op wat leeft. Nederland is natuurlijk een zwemland”, vertelde hij. “Zwemmen is een hobby van me. Voordat het coronavirus toesloeg, zwom ik twee keer per week. Ook ren ik marathons. Bewegen is een deel van mijn leven.”

Meer informatie

Zwemmen in het buitenbad kost 6 euro. Na afloop krijgen de zwemmers gratis een warme koffie, thee of chocolademelk. Vooraf reserveren is verplicht via de website van De Thermen2. Winterzwemmen is een aparte activiteit, winterzwemmers kunnen alleen gebruik maken van het buitenbad. Op het buitenterrein staat een tent waar mensen zich kunnen omkleden. Omdat alles buiten is, is het tonen van een QR-code vooralsnog niet nodig.

Het zwembad is gevestigd aan de Van Foreestlaan in Alphen aan den Rijn. Voor meer informatie kunt u naar de website van het zwembad: https://www.dethermen2.nl/accommodatie/de-hoorn.