De Groot lijsttrekker RijnGouweLokaal

Nieuws
Ank de Groot blijft lijstrekker.
Ank de Groot blijft lijstrekker. Foto: RijnGouweLokaal

ALPHEN AAN DEN RIJN- Ank de Groot is door de leden van RijnGouweLokaal opnieuw en unaniem verkozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Op dit moment is De Groot al het langstzittende lid van de Alphense gemeenteraad en daarmee stoppen behoort voorlopig dus niet tot de plannen.

Eind dit jaar is het dan écht zo ver en gaat ze met pensioen, maar dat geldt alleen voor haar werkzaamheden voor La Gro Geelkerken Advocaten: “Ik verheug me enorm op nog vier jaar als gemeenteraadslid. Vooral omdat ik aan het politieke werk straks nog meer tijd kan besteden dan ik nu al doe. We zijn uiteraard druk bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Het is ontzettend mooi om te zien dat RijnGouweLokaal steeds meer uitgroeit tot een partij waar mensen graag blijven, maar ook aantrekkelijk is voor nieuw talent. We hebben een goede groep mensen, waar ik heel blij mee ben. Ook de kernen zijn goed vertegenwoordigd, al ben ik natuurlijk nooit helemaal tevreden. Het kan altijd beter.”

Onafhankelijk

RijnGouweLokaal is, zoals de naam al zegt, een lokale politieke partij en blijft dat naar eigen zeggen ook: ongebonden en onafhankelijk. “Politiek moet gaan over gezond verstand. Het belang van alle inwoners van onze gemeente staat voorop en dat blijft zo. We bepalen onze standpunten op grond van een zo groot mogelijk aantal argumenten. Wij noemen dat ‘Het Nieuwe Midden’. Daar valt van alles over te lezen in ons verkiezingsprogramma. Politiek moet resultaat opleveren, klaar. Daarom vinden wij overeenkomsten belangrijker dan verschillen en dat gaan we laten zien. Iedereen moet begrijpen wat er gebeurt. En waarom.”

Met de aanstaande pensionering staat voor De Groot niet per se meer rust op het programma: “Het is in de afgelopen jaren niet altijd gemakkelijk geweest en natuurlijk heb ik best wel even moeten nadenken. Dat moet je sowieso altijd. Werkt dit nog vier jaar? Mensen bellen je op de gekste tijden en zo hoort het ook; ik wil niemand teleurstellen en altijd voor iedereen klaarstaan. Dat wordt gemakkelijker als ik ben gepensioneerd. Bovendien: de combinatie tussen stabiliteit en verfrissing binnen de partij geeft me energie. We weten waarvoor we het doen. En voor wie. Dat is een mooi vooruitzicht.”

Kandidatenlijst

Voorlopig maakt RijnGouweLokaal alleen nog de lijsttrekker bekend, maar de complete kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma volgen spoedig. “Straks kan ik de hele dag stukken lezen en bij mensen op bezoek gaan. Ik hoef dan niet meer van alles te combineren. RijnGouweLokaal leeft en ik sta er natuurlijk niet alleen voor. Er zijn veel dingen die anders moeten, ook in onze gemeente. Ik heb er in elk geval vreselijk veel zin in!”